Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Alexandru Iconaru a stabilit un nou record naţional la juniori I

• la Cupa RMA de la Bucureşti, atletul pregătit de profesorul Fănel Ionescu a oprit acele cronometrului după 7:64 secunde • vechiul record naţional, care este şi record balcanic, 7:77 secunde, îi aparţinea tot lui Iconaru • Andreea Caracudă, la juniori I, şi Robert Simion, la juniori II, au câştigat proba de garduri

 

La ediţia 2019 a Cupei Romanian Masters Athletics (RMA) au participat cinci atleţi brăileni cu dublă legitimare LPS Brăila – CSM Oneşti, iar rezultatele lor au fost excepţionale. Brăilenii au concurat numai în proba de 60 m garduri şi au obţinut trei locuri întâi, un loc doi şi un loc trei.

Însă cel mai valoros rezultat a fost cel al lui Alexandru Iconaru, sportiv pregătit de profesorul Fănel Ionescu, care şi-a corectat recordul naţional în proba de 60 m garduri. Anul trecut, la Balcaniada juniorilor I, Iconaru a doborât recordul naţional, timpul realizat de el fiind 7:77 secunde, care a reprezentat şi un nou record balcanic. În weekendul trecut, la Bucureşti, Alexandru Iconaru a realizat un nou record naţional, după ce a oprit acele cronometrului după 7:64 secunde.

Proba similară a fetelor a fost câştigată de Andreea Caracudă, atletă pregătită de perofesoara Sica lazăr, care a reuşit un nou record personal de junioare I, 8:81 secunde.

Alexandru Iconaru şi Andreea Caracudă şi-au asigurat biletele pentru Balcaniada de atletism indoor care va avea loc pe 10 februarie.

Robert Simion, atlet de la grupa profesoarei Sica Lazăr, a câştigat proba de garduri a juniorilor II cu un nou record personal, 8:07 secunde. Robert Simion a fost urmat în clasament de colegul său de grupă, Robert Hariga.

Andrei Creţu, atlet pregătit de profesoara Anilena Anton, s-a clasat pe locul al treilea la juniori I.

“Reultatele de la concursul de la Bucureşti au fost foarte bune, un record naţional, trei locuri întâi cu noi recorduri personale. Avem doi sportivi care vor reprezenta România la Balcaniada de atletism în sală din februarie. Anul 2019 a început excelent pentru atletismul brăilean”, ne-a declarat profesoara Sica Lazăr.
Categorie articol: 

Comentarii