Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Alexandru Iconaru a realizat baremul pentru mondialele juniorilor I

• atletul brăilean şi-a asigurat “biletul” pentru competiţia de la Tampere, din Finlanda • barem de europene pentru Bianca Toader şi Robert Simion

 

Sezonul de atletism în aer liber a început sub cele mai bune auspicii pentru sportivii de la LPS Brăila şi CSM Brăila. La prima etapă a Campionatului Naţional de atletism, rezervată juniorilor II, a participat, în afară de concurs, şi Alexandru Iconaru. Sportivul pregătit de profesorul Fănel Ionescu a concurat în trei probe, alături de colegi de la tineret şi de la seniori, şi pe toate le-a câştigat. Iconaru a trecut primul linia de sosire în proba de 110 m garduri cu un timp foarte bun, 14:09 secunde, care îi conferă dreptul de participare la Campionatul Mondial al juniorilor I, din această vară. Alexandru Iconaru a câştigat apoi probele de 100 m plat şi 200 m plat cu noi recorduri personale: 10:87 secunde şi respectiv 21:97 secunde.

Iconaru avea baremul făcut pentru mondialele din Finlanda, iar acum şi l-a reconfirmat. A început foarte bine sezonul în aer liber, cu recorduri personale în toate cele trei probe la care a concurat”, ne-a declarat profesorul Fănel Ionescu.

La juniori II, Bianca Toader de la grupa profesorului Nicu Roată a câştigat proba de 100 m garduri cu timpul de 14:40 secunde şi astfel şi-a realizat baremul pentru Campionatul European de juniori II, din această vară. La 200 m plat Toader a ocupat locul al treilea. Colega sa de grupă, Andreea Dinu a ocupat poziţia a cincea la 400 m garduri. Alţi doi sportivi pregătiţi de profesorul Nicu Roată, Mihaela Milea şi Mihai Ghiţev s-au situat pe locul al patrulea la 100 m garduri şi, respectiv, 100 m plat, iar Alexandru Galupa a încheiat proba de 400 m garduri pe poziţia a şasea.

O evoluţie foarte bună la acest grand prix a avut-o Robert Simion, de la grupa profesoarei Sica lazăr, care a câştigat cursa de 110 m garduri, în 14:47 secunde şi astfel şi-a realizat baremul pentru Campionatul European al juniorilor II. La 200 m plat Simion a ocupat poziţia a şasea. Andrei Creţu, de la grupa profesoarei Anilena Anton, a încheiat pe locul al treilea cursa de garduri, pe patru s-a clasat Loris Tănăsoiu, iar pe opt, Robert Hariga.

“Ţinând cont de faptul că este prima lor verificare în aer liber, rezultatele sunt foarte bune. Iconaru şi-a realizat baremul pentru mondiale, Toader şi Simion, pentru europenele juniorilor II, toate cu noi recorduri personale”, a punctat profesoara Sica Lazăr.

CSM Brăila a participat la acest grand prix cu doi atleţi, Sebastian Băjănică şi Alexandru Şendrea, acesta fiind încă junior III, ambii de la grupa profesoarei Irina Roată.

Băjănică s-a clasat pe locul al treilea la săritura în lungime şi pe al şaselea la 100 m plat, iar Şendrea a ocupat poziţia a şasea la garduri.
Categorie articol: 

Comentarii