Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Alexandru Iconaru, dublu campion naţional de juniori I

• la naţionalele juniorilor I, atletul brăilean a cucerit titlul naţional la 60 m plat, cu un timp foarte bun, 6.79 secunde • Iconaru s-a impus şi la 60 m garduri • Andreea Caracuda este noua campioană naţională la garduri fete • atleta a cucerit bronzul la sprint

 

Atletul brăilean Alexandru Iconaru, sportiv cu dublă legitimare LPS Brăila – CSM Oneşti pregătit de profesorul Fănel Ionescu, a devenit dublu campion naţional de juniori I.

Brăileanul a câştigat în prima zi a naţionalelor de juniori I proba de 60 m plat, cu un timp foarte bun, 6.79 secunde, recordul naţional fiind 6.78 secunde.

“Pentru că nu a mai avut niciun fel de probleme medicale, am hotărât să participe şi la sprint, pentru care ne-am propus o medalie, a fost de aur, după o finală interesantă şi mă bucur foarte mult pentru acest rezultat neaşteptat”, ne-a explicat profesorul Fănel Ionescu.

“A fost o surpriză şi pentru mine că am terminat primul. Din punctul meu de vedere, titlu acesta este un bonus pentru că eu sunt un specialist la garduri”, a spus Alexandru Iconaru la finalul primei zile de concurs.

Atletul a concurat, sâmbăta trecută, şi în proba de 60 m garduri pe care a câştigat-o cu un timp, de asemenea bun, 7.69 secunde, aproape de recordul naţional pe care îl deţine.

“Sunt supermulţumit, Iconaru a încheiat excelent, cu două titluri naţionale, sezonul de sală. Pentru el urmează două examene grele în această vară, cel de bacalaureat şi Campionatul European de juniori I, competiţie la care ne propunem un loc 1-6. Pe plan intern ne dorim aceleaşi performanţe şi, de ce nu, un nou record naţional la 110 m garduri juniori I, însă va concura şi la seniori”, ne-a declarat profesorul Fănel Ionescu.

Andreea Caracuda, atletă cu dublă legitimare LPS Brăila – CSM Oneşti, de la grupa profesoarei Sica Lazăr, a câştigat proba de 60 m garduri a fetelor, iar la cea de 60 m plat a cucerit medalia de bronz.

“Am avut ceva emoţii pentru că la proba de sprint Andreea a simţit o durere la coapsă dar a doua zi totul a decurs aşa cum ne-am dorit şi a devenit campioană naţională la garduri. Imediat vom demara pregătirile pentru sezonul de vară, unde vizăm de asemenea titlul la garduri, dar ea are făcut şi baremul pentru europene. O medalie de aur la garduri, una nesperată de bronz la sprint, un sezon reuşit din toate punctele de vedere”, a punctat profesoara Sica Lazăr.

De menţionat că în finala probei de 60 m garduri masculin s-au mai calificat doi sportivi brăileni, Andrei Creţu (prof. Anilena Anton) de la LPS Brăila – CSM Brăila, care s-a clasat pe locul al 7-lea şi Robert Hariga (prof. Sica Lazăr), de la LPS Brăila, care a ocupat poziţia a 6-a.
Categorie articol: 

Comentarii