Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Alexandru Iconaru, campion balcanic cu record național la 110 m garduri

* atletul cu dublă legitimare LPS Brăila - CSM Onești a alergat această distanță în 13:71 secunde *vechiul record al României, 13:75 îi aparțiea tot sportivului brăilean * Iconaru este vicecampion balcanic și la ștafetă 4X100 m * Andreea Caracuda a cucerit argintul la 100 m garduri și bronzul cu ștafeta 4x100 m

 

 

Atletul brăilean Alexandru Iconaru a fost vedeta Campionatului Balcanic de juniori I.

Sportivul pregătit de profesorul Fănel Ionescu a cucerit medalia de aur la ediția 2019 a Campionatului Balcanic de juniori I la 110 m garduri, stabilind totodată și un nou record național, 13:71 secunde.

Cei mai buni atleți juniori I români ai momentului și atleții de valoare străini, în total 300 de sportivi din 14 țări, România, Kosovo, Albania, Republica Moldova, Bosnia-Herțegovina, Serbia, Muntenegru, Slovenia, Grecia, Nord Macedonia, Turcia, Israel, Cipru, Croația, au participat pe 2 și 3 iulie 2019, pe stadionul Cluj Arena, la Campionatul Balcanic. România a fost reprezentată de 47 de atleți, printre care s-au aflat și doi brăileni, Alexandru Iconaru și Andreea Caracuda, sportivi cu dublă legitimare LPS Brăila – CSM Onești.

Cu acest prilej, liderul probei de 110 m garduri din România, la această categorie de vârstă, deținătorul recordului național, a reușit o evoluția foarte bună, la finalul căreia și-a îmbunătățit recorul național. Dacă în urmă cu puțin timp Iconaru a alergat această distanță în 13;75 secunde, la Cluj, atletul pregătit de Fănel Ionescu a oprit acele cronometrului după 13:71 secunde.

Alexandru Iconaru și-a trecut în cont și un titlu de vicecampion balcanic la 4x100 m plat, ordinea în care s-a alergat fiind următoarea: Gabriel Țone (Reșița), Cristian Roiban, Alin Anton, ambii de la CSM Onești, Alexandru Iconaru de la LPS Brăila – CSM Onești.

Andreea Caracuda, sportivă cu dublă legitimare LPS Brăila – CSM Onești, pregătită de profesoara Sica Lazăr, a devenit vicecampioană balcanică la 100 m garduri, cu un nou record personal, 14;04 secunde.

Caracuda și-a mai trecut în cont și medalia de bronz cu ștafeta 4X100 m, ordinea în care s-a alergat fiind următoarea: Bianca Anton (Rapid – Olimpia), Larisa Ferenț, Alexandra Boca, ambele de la CSM Onești, Andreea Caracuda de la LPS Brăila – CSM Onești.

“Rezultatele sunt foarte bune, ambii atleți și-au realizat obiectivele. Iconaru a cucerit aurul și a stabilit și un nou record național la 110 m garduri, Caracuda este vicecampioană balcanică cu un nou record personal. Ambii au făcut o ultimă verificare înaintea Campionatelor Europene de atletism pentru juniori I, care vor avea loc la mijlocul acestei luni, în Suedia”, ne-a declarat profesoara Sica Lazăr.
Categorie articol: 

Comentarii