Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Alexandru Iconaru şi Iulia Banaga pleacă astăzi la Sofia

• cei doi atleţi brăileni reprezintă România la Balcaniada rezervată juniorilor I • ambii vizează un loc pe podium în proba de 60 m garduri

 

În această dimineaţă lotul naţional de atletism al României pleacă la Sofia pentru a participa la Balcaniada rezervată juniorilor I, o competiţie la startul căreia, în lupta pentru medalii se vor alinia şi doi atleţi brăileni cu dublă legitimare, LPS Brăila – CSM Oneşti, Alexandru Iconaru şi Iulia Banaga. Cei doi sportivi vor fi însoţiţi de profesorul Nicolae Iorga.

Atletul care deţine cele două recorduri naţionale la juniori II, în proba de 60 m garduri, cel în sală şi cel în aer liber, Alexandru Iconaru s-a pregătit joi dimineaţă sub îndrumarea profesorului Fănel Ionescu în sala de atletism de la CSM Brăila iar după-amiază a plecat la Bucureşti unde a avut loc reunirea lotului naţional. În această dimineaţă sportivii vor pleca cu autocarul spre Sofia.

“Iconaru este în regulă şi să sperăm că ceea ce am declarat în urmă cu puţin timp se va realiza. El merge la Sofia cu obiectiv clar, un loc pe podium, însă noi sperăm, că va cuceri aurul şi cu un nou record naţional de juniori I. Iconaru a demonstrat că poate reliza acest nou obiectiv, după ce, în urmă cu o săptămână, a reuşit să egaleze recordul naţional al României la această categorie de vârstă”, ne-a declarat profesorul Fănel Ionescu.

Cu dorinţa de a urca pe podium la finalul probei de 60 m garduri pleacă la Sofia şi Iulia Banaga, atletă pregătită de profesorul Nicolae Iorga.

“Banaga este în creştere de formă, la naţionalele de atletism pentru seniori şi tineret şi-a egalat cel mai bun timp al ei în proba de garduri. La ediţia anterioară a Balcaniadei a trecut a şasea linia de sosire, acum sperăm într-o clasare pe podium”, a punctat profesorul Nicolae Iorga.
Categorie articol: 

Comentarii