Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Alexandru Iconaru şi Andreea Caracuda, tripli campioni naţionali şcolari

• Iconaru a realizat baremurile pentru europenele de atletism în probele de 110 m garduri şi 100 m plat

 

Atleţii brăileni au avut rezultate de excepţie la Campionatul Naţional Şcolar, competiţie care a avut loc în weekend-ul trecut la Piteşti.

La al doilea concurs oficial în aer liber din acest an, Alexandru Iconaru şi Andreea Caracuda au devenit tripli campioni naţionali şcolari.

Alexandru Iconaru, sportiv cu dublă legitimare LPS Brăila – CSM Oneşti, de la grupa profesorului Fănel Ionescu, a câştigat probele de 110 m garduri şi 100 m plat cu timpi foarte buni, 13:89 secunde, respectiv 10:69 secunde, iar în felul acesta şi-a îndeplinit baremurile de participre la Campionatul European de atletism. Iconaru a bifat cea de a treia medalie de aur la finalul probei de ştafetă 4X100 m plat, iar la 200 m plat s-a clasat pe locul al doilea, timpul realizat de brăilean fiind 21:78 secunde.

Andreea Caracuda, atletă cu dublă legitimare LPS Brăila - CSM Oneşti, de la grupa profsoarei Sica Lazăr şi-a trecut în cont trei medalii de aur, la 100 m garduri cu timpul de 14:45 secunde, la 100 m plat, cu timpul de 12;16 secunde, ambii timpi reprezntând noi recorduri pesonale, iar cel de-al treilea titlu naţional a fost adjudecat în proba de 200 m plat, timpul realizat de sportiva brăileană fiind 24:49 secunde.

Bianca Toader de la grupa profesorului Nicu Roată a cucerit argintul în proba de 100 m plat, timpul realizat de ea fiind 12;59 secunde, iar la 200 m plat a ocupat locul al şaptelea. Robert Simion, sportiv pregătit de profesoara Sica Lazăr, a cucerit medalia de bronz la 110 m garduri şi a devenit campion naţional în proba de ştafetă 4x100 m plat. Mihaela Milea, atletă de la grupa profesorului Nicu Roată, a bifat locul al treilea la 100 m garduri, iar Robert Hariga, de la grupa profesoarei Sica Lazăr a devenit campion naţional în proba de ştafetă şi s-a clasat pe poziţia a şasea la 110 m garduri. Andrei Creţu de la grupa profesoarei Anilena Anton a cucerit aurul în proba de ştafetă şi a ocupat poziţia a şaptea la 110 m garduri.

Andreea Dinu s-a clasat pe locul al cincilea la 400 m garduri şi pe al şaptelea la 100 m plat.

“Rezultatele au fost foarte bune, nici nu-mi amintesc dacă în ultima perioadă am cucerit atâtea medalii, în special de aur. A fost un concurs foarte greu pentru că de fapt în aceeaşi perioadă cu naţionalele şcolare s-au mai derulat două competiţii, Campionatul Naţional Universitar şi Cupa României. Iar sportivii au avut zile grele, de exemplu în prima zi Iconaru a avut cinci curse, iar Caracuda patru. Dar s-au concentrat şi şi-au realizat obiectivele. Iconaru şi Caracuda au fost săptămâna trecută la Ploieşti unde are loc bacalaureatul special, ei au dat competenţele, au venit la Piteşti şi după concurs au plecat înapoi la Ploieşti. O perioadă foarte grea pentru ei dar sunt convinsă că vor trece cu bine şi examenul de bacalaureat”, ne-a declarat profesoara Sica Lazăr.
Categorie articol: 

Comentarii