Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Alexandru Dănăilă și-a dat demisia din fruntea PNL Brăila

* anunțul a fost făcut de președintele PNL, premierul Ludovic Orban, astăzi, după ședința Biroului Politic Național al partidului * liderul PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, se număra printre liderii de filiale din țară, cărora li s-a cerut să demisioneze, ca urmare a rezultatului partidului la alegerile locale, sub 27% * redactorii ”Obiectiv - Vocea Brăilei” au încercat să ia legătura cu Dănăilă, însă acesta nu a putut fi contactat deocamdată

 

Liderul PNL Brăila Alexandru Dănăilă a demisionat, astăzi, din fruntea organizației județene, ca urmare a rezultatului Alegerilor Locale 2020. Asta a anunțat președintele PNL, prim-ministrul României, Ludovic Orban, menționând numele liderului liberalilor brăileni printre cei care au luat decizia să facă un pas în spate, ca urmare a scorului de sub 27% obținut de partid în unele județe din țară.

Sigur că am discutat și despre filialele care nu au obținut performanțe. În urma acestei analize, mai mulți colegi, președinți de filială și-au dat demisia de onoare. Este vorba de filialele care au obținut un scor de sub 27%: filiala Ialomița, Brăila, Hunedoara, Buzău. Și-au mai depus demisia din funcția de președinte, domnul fost primar al Timișoarei, Nicolae Robu, de asemenea, președintele PNL Satu Mare. În aceste filiale, am mandatat vicepreședinții regionali, împreună cu secretariatul general al partidului, să facă o consultare a organizațiilor, a primarilor, astfel încât să putem să desemnăm în cel mai scurt timp, conduceri interimare, care să crească performanța partidului la Alegerile Parlamentare”, a declarat Orban pentru presa centrală.

Redactorii ”Obiectiv - Vocea Brăilei” au încercat să ia legătura cu Dănăilă, însă acesta nu a răspuns deocamdată la telefon.

Trebuie totuși precizat că demisia lui Alexandru Dănăilă după aceste alegeri locale vine într-un mod cel puțin discutabil, având în vedere libertatea pe care au avut-o candidații partidului de a-și gestiona campania electorală, dar și faptul că scorul obținut de liberali a fost mai mare decât cel de la Alegerile Europarlamentare din 2019. Pe scurt, la aceste alegeri, PNL a obținut la Consiliul Județean un scor de 26,44% în timp ce la CLM a luat 18,24%, iar la Alegerile Europarlamentare de anul trecut, PNL a obținut un scor de 20,14% în județul Brăila, în timp ce la Municipiu a luat atunci 16,55%. Vom reveni.
Categorie articol: 

Comentarii