Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Alexandru Dănăilă îi roagă pe brăileni să fie responsabili şi raţionali

• preşedintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, a ţinut să precizeze recent că pe lângă măsuri economice, Guvernul Ludovic Orban a aprobat şi modificări ale Codului Penal • acesta a amintit că se înăspresc pedepsele pentru cei care nu respectă deciziile autorităţilor luate în contextul pandemiei de coronavirus şi a stării de urgenţă naţională • Dănăilă a subliniat că românii care sunt în carantină sau în izolare la domiciliu, trebuie să se conformeze în primul rând pentru a-şi proteja apropiaţii

 

Liderul Partidului Naţional Liberal Brăila, Alexandru Dănăilă, a dorit să facă un apel public la adresa brăilenilor de a respecta recomandările autorităţilor în condiţiile pandemiei de coronavirus. Acesta a amintit că Guvernul Ludovic Orban nu a adoptat doar măsuri pentru a sprijini economia, ci a luat decizia de a modifica şi Codul Penal. Cu alte cuvinte, aceia care încalcă recomandările autorităţilor, riscă pedepse foarte grele, astfel că liberalul a făcut apel la responsabilitate şi raţiune.

“Pandemia de coronavirus este cea mai gravă criză pe care o traversează civilizaţia umană în ultimii zeci de ani. Trăim cu toţii vremuri dificile şi este nevoie de responsabilitatea, disciplina şi solidaritatea tuturor.

Guvernul PNL s-a implicat cu toată determinarea în bătălia împotriva coronavirusului. Prioritatea absolută a Guvernului Orban este protejarea sănătăţii populaţiei, salvarea de vieţi, limitarea extinderii pandemiei şi eradicarea acestui flagel. Nu avem de toate, nu este simplu şi nici nu e uşor, dar Guvenul face tot posibilul pentru ca România să traverseze cu bine această perioadă grea, iar măsurile economice anunţate de premierul Ludovic Orban au fost bine primite de mediul economic, o dovadă în plus asupra faptului că sunt corecte.  Pe de altă parte, realitatea ultimelor zile ne arată că măsurile economice trebuie dublate de responsabilitate. În contextul epidemiei de coronavirus, este însă inacceptabil să nu respecţi decizia de a sta în izolare la domiciliu sau în carantină, riscul fiind că îi poţi îmbolnăvi pe cei din jurul tău. Acesta este motivul pentru care s-a luat decizia modificării Codului Penal în sensul majorării pedepselor pentru falsul în declaraţii”, a declarat Dănăilă.

 

«O facem pentru cei dragi, pentru noi, pentru binele social»

 

Mergând pe aceeaşi linie, Dănăilă a dorit să reamintească faptul că un cetăţean care revine dintr-o ţară cu un număr mare de cazuri de coronavirus trebuie să completeze o declaraţie şi să intre în carantină sau izolare. În cazul în care comite un fals şi nu spune adevărul, o astfel de persoană trebuie să sufere consecinţele legii, a subliniat acesta.

“Tot la fel, au fost majorate pedepsele pentru infracţiunea de zădărnicire a combaterii răspândirii epidemiei. Cine nu respectă carantina, cine nu respectă măsurile care sunt dispuse de Direcţia de Sănătate Publică sau alte măsurile dispuse de autorităţi va avea dosar penal. În plus, în Codul Penal a fost introdusă o nouă infracţiune: omisiunea de a da informaţii complete în cursul unei anchete epidemiologice, privitor la persoanele cu care a intrat în contact, încercând să protejeze pe altcineva. Alături de colegii noştri din guvern, facem un apel la responsabilitate şi atitudine raţională. Este important să urmăm toate regulile şi recomandările autorităţilor. O facem pentru cei dragi, pentru noi, pentru binele social. O facem pentru viaţă”, a conchis Dănăilă.
Categorie articol: 

Comentarii