Mergi la conţinutul principal

Alexandru consideră că proiectele CLM realizate în parteneriat cu judeţul nu sunt prioritare

Consiliul Local Municipal a aprobat, recent, cofinanţarea alături de CJ Brăila a proiectului privind extinderea reţelei de utilităţi publice apă-canal pe Şoseaua Râmnicu Sărat. Fiecare dintre cele două Consilii a alocat suma de 1.000.000 lei pentru demararea proiectului investiţional, bazat pe o documentaţie tehnico-economică adoptată în 2008 de CLM Brăila. Cu toate acestea, investiţiile realizate în parteneriat cu CJ-ul nu par a fi pe gustul tuturor membrilor din administraţia locală. Consilierul municipal PNG Ionel Alexandru a dorit să atragă atenţia că ideile alese pentru a primi finanţare din partea judeţului nu rezolvă mai multe probleme necesare oraşului nostru. Deşi recunoaşte că şi aceste obiective sunt importante, PNG-istul consideră că în loc să realizeze sensuri giratorii în valoare de 300 milioane lei sau borduri, municipalitatea s-ar putea concentra mai bine pe astuparea gropilor din şosea. "Văd că administraţia publică a început o acţiune pe care eu aş compara-o cu «Borduriada» din Bucureşti, din timpul lui Adrian Videanu. Se schimbă bordurile, iar gropile din şosea rămân. Încă nu s-au astupat gropile care au apărut după zăpezile din iarna trecută!", a declarat Alexandru.

Propunerile PNG-istului

Mergând pe aceeaşi linie, Alexandru a ţinut să enumere câteva posibile obiective pe care le consideră superioare ca importanţă faţă de cele propuse de administraţia PSD: găsirea unui sediu adecvat pentru Primăria Brăila, invocând că Palatul Administrativ este supraaglomerat şi cu servicii împrăştiate în tot oraşul; o locaţie separată pentru Casa Căsătoriilor şi un serviciu de stare civilă, cu menţiunea că acest lucru s-ar putea realiza în Casa Goangă; o clădire adecvată pentru Teatrul de Păpuşi "Cărăbuş", în contextul în care Brăila aspiră la titlul de Capitală Culturală a Europei. "Încă un element care deranjează foarte mult se referă la serviciile publice. În municipiul Brăila nu mai există decât o singură toaletă publică, la 200.000 de locuitori. E vorba de cea din Piaţa Traian, care are un program restrâns. M-am interesat, este deschisă doar de la ora 7:30 până la 15:30", a mai completat sursa citată.
Reamintim că în luna iunie, atât consilierii judeţeni cât şi municipali au aprobat cofinanţarea a cinci proiecte propuse de Primăria Brăila: realizarea a două sensuri giratorii - unul la intersecţia Calea Galaţi cu Bulevardul Al. I. Cuza, respectiv, strada Comuna din Paris cu şoseaua Focşani. De asemenea, consolidarea şi restaurarea fântânii arteziene din Piaţa Traian, reabilitarea sistemului termic al Colegiului Naţional "Gh. Munteanu Murgoci" şi al Colegiului Tehnic "C. D. Neniţescu".

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro