Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Alexandru Bucălău: „Eu sunt sigur că toți ne dorim un județ mai dezvoltat, cu o calitate a vieții net superioară, dar nu e de ajuns să ne dorim asta, trebuie să schimbăm puțin atitudinea”

Spre deosebire de alte alegeri locale, anul trecut au intrat atât în CLM cât șI în CJ multe nume noi de la PSD și PNL. Totodată printre new-entry sunt șI mulți tineri, dar șI mulți profesioniști cu calificări superioare de la care cetățenii Brăilei ar putea avea așteptări. În acest context, ziarul “Obiectiv – Vocea Brăilei” a inițiat o rubrică nouă destinată în exclusivitate consilierilor municipali și județeni aflați la primul mandat. Pentru început în cadrul acestei rubrici vor intra mini-interviuri asezonate cu CV-urile noilor consilieri.

 

Alexandru Bucălău are 34 de ani și este notar. A absolvit Dreptul din cadrul Universității Nicolae Titulescu din București și Facultatea Managementul Afacerilor din cadrul Universității Media Pro. Din septembrie 2020 este consilier județean din partea PNL.

 

- Cum vă simțiți în sedințele CJ Brăila? Ce nu vă place?

- Până acum, m-am simțit ca un spectator ofensat de proasta interpretare a actorilor principali care conduc ședințele de Consiliu Județean. Mi se pare că președintele CJ Brăila sfidează orice propunere și amendament făcute de consilierii din opoziție, o atitudine care trădează aroganță și dezinteres față de brăileni și față de noi, ceilalți aleși din alte partide. Ori scopul nostru trebuie să fie unul comun, favorabil administrației, omului de rând, cetățeanului. (Precizăm că Alexandru Bucălău a dorit să dea un singur răspuns la primele două întrebări- n.n)

 

- Ați schimba ceva la modul de organizare și funcționare al ședințelor?

- Da, cred că haina politică ar trebui dată jos înainte de ședințele de consiliu și să nu ne mai gândim la majorități, opoziție și la replici inutile. Eu sunt sigur că toți ne dorim un județ mai dezvoltat, cu o calitate a vieții net superioară, dar nu e de ajuns să ne dorim asta, trebuie să schimbăm puțin atitudinea.

Ar trebui să ne rezumam strict la problemele administrative și la găsirea soluțiilor, fără alte interese personale și atitudini puerile și astfel, cred că lucrurile vor funcționa mai bine. De asemenea, nu trebuie să acceptăm ca vreun consilier județean să-și mai facă somnul de frumusețe în timpul ședințelor, așa cum am avut neplăcerea să văd anii trecuți în CJ Brăila, dar nimeni nu a luat măsuri.

 

- Aveți vreun proiect personal pe care, cu ajutorul grupului de consilieri PNL, eventual și al PSD, să-l promovați până la sfârșitul mandatului?

- Da, unul dintre proiectele prioritare acestui mandat este digitalizarea instituțiilor publice.  Este un proiect indispensabil în județul Brăila și mai ales acum, în acest context pandemic, când trebuie să evităm aglomerația și statul la cozi.

Cred că așa cum în unele ministere sau instituții s-a renunțat, de exemplu, la ștampilă, în timp ce, în județe precum Cluj sau Sibiu autoritățile au investit în online și au găsit soluții și alternative digitale pentru serviciile publice și noi putem face asta pentru brăileni. (A consemnat Monica PARASCHIV)

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii