Mergi la conţinutul principal

Alexandru: «Este vinerea neagră a lui Victor Ponta»

Scena politică brăileană de opoziţie a reacţionat imediat la vestea că premierul României, Victor Ponta, este acuzat de DNA pentru fapte de corupţie. Mai exact, Ponta a fost audiat, vineri dimineaţă, la DNA, mergând însoţit de un avocat. Acesta a declarat pentru presa centrală că este suspect în dosarul lui Dan Şova, pentru activitatea sa ca avocat în perioada 2007-2008 şi pentru faptul că este în conflict de interese deoarece l-a propus ministru pe Şova. Potrivit DNA, Victor Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnatură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani în dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat.
Primul politician brăilean care a reacţionat la aflarea veştii a fost PNG-istul Ionel Alexandru. Acesta ne-a contactat telefonic pentru a preciza că episodul "Ponta vs. DNA", deşi o premieră, reprezintă punctul culminant în cadrul "războiului" care va urma între Parlament şi societatea civilă. "Consider că astăzi este vinerea neagră a lui Victor Ponta, a Guvernului Ponta şi poate a întregului PSD. De ce spun acest lucru? Vreau să fac o paralelă cu vinerea neagră din 1929 când a început marea criză economică mondială. Acum începe o mare criză politică în România. Cazul Şova, din punctul nostru de vedere reprezintă vârful aisbergului corupţiei din România. Mulţi s-au întrebat din ce motiv este apărat Şova aşa de insistent. Se vede astăzi destul de clar că legăturile sunt vechi între Ponta şi Şova prin faptele de corupţie pe care DNA le-a devoalat în momentul de faţă când a trimis cererea de ridicare a imunităţii deputatului şi premierului Victor Ponta. Însă, cred că războiul nu e terminat pentru că aşa cum bănuieşte toată lumea, lupta este pe viaţă şi pe moarte. De fapt, va fi un război îndelungat care se va duce între Parlament pe de o parte şi de cealaltă parte, societatea din România. Oamenii îşi doresc să elimine corupţia prin mijloacele juridice, inclusiv acest instrument cum este Direcţia Naţională Anticorupţie", a declarat Alexandru.

Varga: "Consider că este un gest de onoare ca Victor Ponta să îşi dea demisia"

Ulterior şi deputatul PNL Vasile Varga a emis un comunicat de presă pentru a preciza că în contextul în care este acuzat de DNA premierul Victor Ponta ar trebui să facă un pas înapoi. Parlamentarul a subliniat că în caz contrar, imaginea României va avea foarte mult de suferit la nivelul Uniunii Europene. "Este o premieră pentru România ca premierul în funcţie să fie suspectat de acte de corupţie şi să fie implicat într-un dosar penal. Prezumţia de nevinovăţie trebuie să funcţioneze în cazul prim-ministrului ca pentru orice alt cetăţean, dar consider că este un gest de onoare ca Victor Ponta să îşi dea demisia. Simplul fapt că numele său a fost rostit în acest context este un motiv pentru ca premierul să facă un pas înapoi. Cred că este un gest corect faţă de cetăţenii acestei ţări, dar şi o chestiune de imagine pentru România, faţă de partenerii europeni, faţă de partenerii din alianţele ai căror membri suntem. Cât de credibil mai poţi fi ca stat, când asupra premierului planează suspiciunea că are probleme cu justiţia?", a declarat Varga. Totodată, liberalul a mai adăugat că decizia în privinţa ridicării imunităţii lui Victor Ponta va fi luată de Camera Deputaţilor. Acesta a dat asigurări că toţi deputaţii PNL vor vota pentru continuarea anchetei procurorilor anticorupţie. "Ca membru al Comisiei Juridice, ştiu sigur că toţi parlamentarii liberali vor vota în favoarea acestei cereri. Ancheta trebuie să continue, nimeni nu este mai presus de lege şi de proceduri, şi nu vom obstrucţiona în niciun fel justiţia. Vom acţiona aşa cum am obişnuit deja, în respect faţă de instituţiile statului şi faţă de legi. Mă aştept, însă, la o opoziţie foarte puternică în Parlament din partea PSD, care va face tot posibilul pentru a bloca această anchetă, printr-un vot politic", a conchis sursa citată.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro