Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Alessia Ion şi Leonard Scurtu au câştigat etapa judeţeană a Pentatlonului Olimpic pentru Mileniul III

Pentatlonul Olimpic pentru Mileniul III, ediţia 2016, competiţie care s-a desfăşurat la şcoala "Al. I. Cuza" şi la care au participat 15 băieţi şi 26 fete de la opt şcoli din municipiu şi judeţ şi-a desemnat câştigătorii. Participanţii au concurat în proba de 30 m plat cu start din picioare, săritura în lungime fără elan, aruncarea mingei de baschet cu ambele mâini, apoi au completat un test grilă pe teme olimpice şi de cultură generală. Concurenţii au avut de susţinut şi o probă artistică la alegere. La fete competiţia a fost câştigată de Alessia Ion (Şcoala Generală "Mihu Dragomir"), locul al doilea i-a revenit Ruxandrei Huru (Şcoala Generală "Mihai Eminescu"), iar al treilea, Isabelei Iosif de la şcoala din Râmnicelu. La băieţi s-a impus Leonard Scurtu ("AS Puşkin"), pe poziţia a doua s-a clasat Adrian Ginerică (Şcoala din Râmnicelu), iar pe a treia Tiberiu Fertu ("Mihai Eminescu").
Elevii au primit diplome, medalii, ghiduri olimpice şi tricouri.
Câştigătorii vor reprezenta judeţul Brăila la etapa finală care se va desfăşura la Centrul Olimpic Sydney de la Izvorani, în perioada 3-7 august.
"Copiii au participat cu mare entuziasm la toate probele şi, cu toate că au fost rivali în lupta pentru primele trei locuri, pe parcursul competiţiei s-au suţinut reciproc. Am îmbinat utilul cu distracţia, a fost o acţiune reuşită", a declarat Adriana Albuşoiu, directoarea Academiei Olimpice Române - filiala Brăila, organizatoarea competiţiei.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii