Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Alertă de confiscare: Supermaşină adusă “pe şest” din Marea Britanie, găsită de Poliţia de Frontieră Brăila

• este vorba despre un Mercedes S350 L SE Line Bluetec, în valoare de 183.260 lei, pe care un brăilean de 43 de ani l-a cumpărat în leasing de la o firmă britanică • bărbatul a venit cu limuzina acasă, deşi nu terminase de achitat ratele, motiv pentru care nu avea voie să iasă cu ea de pe teritoriul Marii Britanii • autorităţile britanice au emis alertă de confiscare, iar poliţiştii de frontieră brăileni au reuşit să găsească maşina şi să o indisponibilizeze

 

Un Mercedes de lux evaluat la aproape 200.000 lei (2 miliarde de lei vechi n.n.) care figura ca fiind adus fraudulos din Marea Britanie a fost confiscat, zilele trecute, de agenţii Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila. Poliţiştii de frontieră au acţionat “la pont” în baza unor informaţii obţinute prin metode specifice, reuşind să identifice în trafic autoturismul marca Mercedes S350 L SE Line Bluetec ce figura ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de către autorităţile din Marea Britanie. La volan se afla brăileanul I.A., 43 de ani, care ar fi luat maşina în leasing de la o societate britanică, apoi a venit cu ea în România, “uitând” să îşi achite ratele.

“În baza unor informaţii deţinute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila - Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au desfăşurat, pe raza municipiului Brăila, o acţiune specifică pe linia combaterii traficului internaţional cu autoturisme furate. Astfel, lucrătorii noştri au identificat în trafic un autoturism marca Mercedes S350 L SE Line Bluetec, înmatriculat în România, condus de cetăţeanul român I.A., în vârstă de 43 de ani, domiciliat pe raza judeţului Brăila.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul figura ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de către autorităţile din Marea Britanie. Totodată, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că autoturismul în cauză aparţine unei firme de leasing din Marea Britanie, iar I.A. nu a mai efectuat plăţile către societatea de leasing începând cu luna septembrie 2017 şi acesta nu avea dreptul să vândă autoturismul sau să părăsească teritoriul Marii Britanii fără acordul societăţii.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că autoturismul îi aparţine deoarece l-a cumpărat în leasing din Marea Britanie în luna martie a anului 2016”, precizează Poliţia de Frontieră, prin intermediul unui comunicat de presă.

Autoturismul, în valoare de 183.260 lei, a fost indisponibilizat la sediul Poliţiei de Frontieră, în cauză efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz de încredere.

 

 
Categorie articol: 

Comentarii