Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Alegerile la PNL Braila s-au aminat din nou

In buna traditie liberala locala, a fost aminata din nou data alegerilor municipale si cele judetene, la care membrii nou - infiintatului PNL Braila isi vor putea alege - dupa citi ani? - conducerea legitima. In ciuda faptului ca, odata ce s-a decis reinscrierea tuturor membrilor si reinfiintarea de la zero a filialei locale, s-a promis liberalilor ca vor avea loc alegeri municipale pe data de 10 iunie, data a fost aminata. Evident, si data alegerilor judetene a fost schimbata, iar liberalii ajung sa se intrebe daca vor apuca ziua in care sa-si poata exprima optiunea pentru conducerea filialei. Decizia acestei aminari nu s-a luat nici macar in cadrul unei sedinte a comitetului interimar la care sa participe toti membrii acestuia, ci la Bucuresti, intr-o reuniune restrinsa. Este ceea ce declara Ion Sterian, membru al comitetului amintit, care n-a participat la reuniunea cu pricina: “Va pot spune ca reorganizarea merge bine, pina acum s-au inscris peste 800 de membri, oamenii vin civilizat aici, la sediul partidului, nu sint probleme. Am inteles ca iar a fost o sedinta de comitet interimar la Bucuresti, mai restrinsa, pentru ca nu au participat toti membrii comitetului interimar, la care s-a decis declararea datei alegerilor municipale, de pe 10 iunie, pe 24 iunie. Ce sa va spun, aceste lucruri nemultumesc liberalii adevarati din filiala. Aminari peste aminari, tot timpul, ajungem la o bataie de joc. Automat, s-a schimbat si data la alegerile judetene, pentru ca sint necesare cel putin 30 de zile intre cele municipale, si cele judetene".
Si consilierul Vasile Varga este de parere ca lucrurile merg bine, in privinta reorganizarii: “Domnul Vasile Datcu a fost cel desemnat sa se ocupe de reconfirmarea adeziunilor catre PNL pentru ca el nu a facut parte din nici o orientare, dintre cele cunoscute in filiala. Vasile Datcu, impreuna cu echipa desemnata intr-un mod civilizat, pasnic, corect, s-a ocupat de reorganizare si cred ca au dus-o la bun sfirsit cu rezultate pozitive. Nimeni nu a avut ce sa-i reproseze colegului Vasile Datcu. Eu cred ca alegerile municipale vor avea loc la data stabilita, 24 iunie, si ma bucur foarte mult ca alaturi de noi este si domnul consilier Peter Mitu, care s-a reinscris in partid. Rezultatul alegerilor, indiferent ca ne convine sau nu, va trebui sa-l acceptam cu totii si sa inceteze o data pentru totdeauna si starea conflictuala dintre membrii PNL".
In ceea ce-l priveste, consilierul Petrica Popa regreta ca viceprimarul Lucian Tilea inca nu s-a alaturat liberalilor reinscrisi in partid: “Eu cred ca ramine liberal domnul Tilea, daca nu s-a inscris, pe undeva il inteleg, ca aceasta situatie nedorita de reinscriere, reconfirmare, nici eu nu stiu cum sa-i zic, este incorecta fata de unii liberali si cred ca daca, intr-adevar, se considera liberal, poate sa se reinscrie si mai tirziu, daca nu are alte interese". Pe de alta parte, Ion Sterian sustine ca Tilea a fost anuntat de necesitatea reinscrierii, dar si de termenul pe care trebuie sa-l respecte, daca vrea sa participe la alegeri: “Eu l-am anuntat personal de decizia comitetului interimar de criza de reinscriere a fiecarui membru, l-am invitat personal sa vina se se reinscrie si l-am atentionat ca se apropie termenul limita. El mi-a spus ca nu mai vine sa se reinscrie, pentru ca el s-a inscris o data, si este deja membru PNL".




Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii