Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Alegerile judetene din cadrul PNL Braila s-ar putea amina pina la toamna

Problemele din sinul organizatiei locale a PNL sint departe de a se fi rezolvat, desi, in urma cu doua saptamini, s-a reusit organizarea alegerilor municipale. Astfel, in acest moment, comitetul insarcinat cu reorganizarea partidului nu poate incepe pregatirile pentru alegerile judetene deoarece doi membri PNL au contestat adunarea generala municipala, lucru care va intirzia destul de mult organizarea celei judetene. Vasile Datcu, responsabil cu reorganizarea filialei brailene a PNL, ne-a declarat ca, pina nu se rezolva aceasta contestatie, nici nu poate fi vorba de alegeri judetene: "Din nefericire am avut o contestatie facuta de doi dintre membri, Cornel Pamfil si Carmen Ionescu, lucru care ne incurca grozav de mult. Ei au zis ca a fost lipsa de procedura. Adica, in mod normal, adunarea generala se intruneste la 30 de zile dupa afisarea convocatorului sau, in cazuri exceptionale, la 15 zile. Din nefericire, la noi a fost o situatie mai mult decit exceptionala si pur si simplu nu am avut cind si cum sa respect aceasta procedura. Dar am informat Bucurestiul despre asta, iar domnul Melescanu a fost de acord. De fapt, toata lumea din conducerea centrala a fost de acord. De aceea, nici nu m-am gindit ca am avea probleme la Braila".
Acesta a mai adaugat ca urmeaza sa discute in cadrul intrunirii saptaminale de la Bucuresti cu conducerea centrala a partidului daca aceasta contestatie poate fi rezolvata pe plan local sau va intra in atentia Curtii de Onoare si Arbitraj: "Eu voi analiza cu grija contestatia si voi expune inca o data Biroului Permanent Central contextul in care au fost organizate aceste alegeri. Voi explica de ce am ales sa le organizez in aceste conditii acum, decit sa le mai amin cu inca o luna cel putin. Sa vedem ce vor decide. Daca spun ca se poate rezolva pe plan local o sa fie mai bine, putem discuta apoi de alegeri judetene cit de curind. Dar daca spun ca aceasta contestatie trebuie sa fie analizata la Curtea de Onoare si Arbitraj, atunci trebuie sa ne luam gindul vara asta. Daca intra la acest forum, care se intruneste destul de rar, atunci cel mai devreme am putea vorbi de alegeri prin toamna, asa...".
Vasile Datcu a tinut sa sublinieze ca va face tot posibilul pentru a convinge factorii de decizie din partid de inutilitatea trimiterii acestei contestatii la Curtea de Onoare si Arbitraj. Totodata, a declarat ca va pleda pentru rezolvarea acesteia pe plan local, pentru a nu mai pierde timpul si a se pregati si alegerile judetene.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii