Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Alegeri anticipate pe 26 octombrie, după dizolvarea Parlamentului ucrainean

"Noile alegeri vor avea loc la 26 octombrie", a scris Sviatoslav Ţeholko, purtătorul său de cuvânt, într-o postare pe Twitter. "Alegerile parlamentare anticipate fac parte din planul meu de pace", precizează Petro Poroşenko într-un comunicat. "Elementul-cheie" este dialogul politic cu separatiştii proruşi din estul Ucrainei, a adăugat Poroşenko.
Dizolvarea parlamentului îndeplineşte una dintre promisiunile de campanie ale lui Petro Poroşenko pentru alegerile prezidenţiale din mai, iar sondajele arată că 80% dintre ucraineni sprijină organizarea de alegeri anticipate. "Votul este cea mai puternică armă pe care o au cetăţenii pentru a apăra ţara", a mai menţionat Poroşenko în textul citat.
Pe de altă parte, serviciul ucrainean de securitate (SBU) a anunţat că a reţinut în estul Ucrainei zece paraşutişti militari ruşi, care erau "înarmaţi", relatează agenţia oficială Ukrinform, în pagina electronică.
Potrivit unui comunicat al SBU, militari din cadrul Regimentului 331 din Divizia 98, situată în centrul Rusiei, au fost reţinuţi în apropiere de oraşul Zerkalnîi, în regiunea Doneţk.
Potrivit Ukrinform, paraşutiştii ruşi au afirmat în timpul interogatoriului că nu ştiau despre "incursiunea în Ucraina". "Doar ofiţerii ruşi au fost informaţi despre această incursiune", menţionează SBU într-un comunicat.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii