Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Alegeri în Consiliul Judeţean al Elevilor

• elevii brăileni se pot înscrie pentru funcţia de vicepreşedinte, secretar, director al departamentului “PR şi comunicare” sau director al departamentului “Învăţământ gimnazial şi teoretic”

 

Se dă startul alegerilor pentru Consiliul Judeţean al Elevilor (CJE) Brăila.

Consiliul Elevilor este structura care apără drepturile şi interesele elevilor la nivel şcolar, judeţean, respectiv naţional, contribuind la îmbunătăţirea sistemului educaţional şi constituind un cadru de dezvoltare pentru elevi, de valorificare a spiritului civic şi de formare a acestora ca viitori cetăţeni responsabili. Prin intermediul acestei forme de organizare, elevii îşi pot alege reprezentanţii în mod democratic, pot formula puncte de vedere cu privire la problemele cu care se confruntă şi pot elabora propuneri pentru creşterea calităţii mediului educaţional.

“Elevul, deşi beneficiar primar al sistemului, se confruntă în mod constant cu nerespectarea drepturilor sale, stipulate de legislaţia în vigoare, iar recent se adaugă la această situaţie şi un număr major de modificări în educaţie, care îi afectează parcursul de dezvoltare în mod negativ. În consecinţă, implicarea activă a actorilor principali ai educaţiei influenţează radical deciziile din sistem şi poate conduce spre construirea unui mediu educaţional eficient, centrat pe nevoile acestora”, transmit reprezentanţii elevilor brăileni printr-un comunicat de presă.

Condiţiile de participare la alegeri sunt următoarele: elevii nu se pot afla în an terminal de studiu al ciclului liceal, nu pot fi afiliaţi politic şi nu pot prezenta situaţii de repetenţie în anii precedenţi.

Funcţiile disponibile sunt: vicepreşedinte, secretar, director al departamentului “PR şi comunicare” şi director al departamentului “Învăţământ gimnazial şi teoretic”. În cazul candidaturii pentru una dintre aceste funcţii, elevii trebuie să prezinte un CV, o strategie de dezvoltare şi un plan de acţiune pentru mandat. În contextul validării dosarului, urmează campania electorală, dezbateri la nivel şcolar sau la nivel judeţean, un discurs susţinut în faţa Adunării generale a Consiliului Judeţean al Elevilor, apoi exercitarea votului secret de către elevi.

“Drag elev, asta e şansa ta să te implici! Dacă ai simţit vreodată că ai fost nedreptăţit la şcoală, dacă vrei să lupţi pentru o viaţă şcolară mai bună pentru colegii tăi şi dacă vrei să faci cu adevărat parte din schimbarea despre care auzim atât de multe, fă-ţi curaj! Candidează în Consiliul Judeţean al Elevilor Brăila!”, a declarat Rareş Voicu, preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor Brăila.

Mai multe informaţii despre cum se desfăşoară alegerile în Consiliul Elevilor pot fi accesate la adresa https://bit.ly/2m8MwXo.

De asemenea, pentru mai multe detalii, puteţi accesa şi pagina de Facebook Consiliul Judeţean al Elevilor Brăila sau pagina de Instagram cje.braila.
Categorie articol: 

Comentarii