Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Alegătorii vor vota pentru Preşedinţie şi la referendum în acelaşi timp

De asemenea, celor care optează să voteze şi pentru referendum li se înmânează în mod obligatoriu ambele buletine de vot, cel pentru reducerea numărului parlamentarilor şi cel pentru Parlamentul unicameral. "Alegătorul care doreşte să-şi exprime dreptul de vot la referendumul naţional va primi în mod obligatoriu ambele buletine de vot corespunzătoare celor două întrebări de la referendum, neavând posibilitatea de a opta pentru una sau alta din întrebări", menţionează decizia BEC.
Totodată, BEC a hotărât ca "alegătorii care şi-au exercitat dreptul de vot la alegerile pentru Preşedintele României şi la referendumul naţional din data de 22 noiembrie 2009, pentru ambele evenimente electorale, sau pentru unul singur dintre acestea, şi cărora li s-a aplicat pe actul de identitate ştampila cu menţiunea «Votat» şi data scrutinului, nu-şi vor putea exercita încă o dată dreptul la vot în data de 22 noiembrie".
În ceea ce priveşte buletinele de vot pentru referendum acestea vor fi tipărite în două culori, negru şi respectiv albastru, fiecare culoare corespunzătoare uneia dintre cele două întrebări. La fel, urnele pentru referendum vor fi vopsite în două culori.
BEC a decis că "introducerea unui buletin de vot în altă urnă decât cea special destinată nu atrage nulitatea acestuia".
BEC a mai hotărât ca, în îndeplinirea atribuţiilor de soluţionare a contestaţiilor faţă de operaţiunile şi activitatea secţiilor de votare, Birourile Electorale Judeţene şi cele ale sectoarelor municipiului Bucureşti, precum şi cel pentru secţiile de votare din străinătate, să poată dispune inclusiv renumărarea voturilor exprimate în secţiile de votare arondate.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii