Mergi la conţinutul principal

Alba-neagra, cu structura Spitalului Judetean

Consiliul Judetean a luat din nou in discutie structura organizatorica a Spitalului Judetean Braila pe anul in curs, si a aminat luarea unei decizii, in conditiile in care, in urma cu patru luni, avizase deja o propunere de structura. Si ca tabloul sa fie complet, la aceasta data, la Autoritatea de Sanatate Publica mai exista o alta varianta de structura organizatorica, pentru acelasi spital, cu aprobarea ministrului Sanatatii, dar fara avizul CJ. Cireasa de pe tort o reprezinta faptul ca, in curind, ar mai putea fi cerute modificari ale structurii pentru care s-a cerut ieri avizul CJ, in conditiile in care este in desfasurare concursul pentru ocuparea postului de director al Spitalului amintit, iar cel care-l va cistiga ar putea avea alte opinii decit directorul interimar, asupra a ceea ce trebuie sa fie Spitalul Judetean. Acesta este, de altfel, unul dintre argumentele pe care le-a invocat, de altfel, si consilierul Anisoara Nedelcu, ce a propus aminarea luarii unei decizii asupra acestei probleme: "Mai intii, aceasta propunere trebuia sa vina din partea conducerii, prin Autoritatea de Sanatate Publica, asa cum spune legea. Propunerea a fost intr-adevar facuta de conducerea Spitalului Judetean, direct catre CJ, fara sa treaca prin ASP. Al doilea considerent este acela ca oricum a fost avizata propunerea pe care am discutat-o in CJ in luna octombrie, dar a sosit la Autoritatea de Sanatate Publica in ianuarie, si nici macar nu s-a gindit cineva s-o aplice. Un al treilea considerent este acela ca este in plina desfasurare concursul de manageri, noi nu stim care va fi managerul si daca acesta nu va dori sa mai modifice ceva".
Consilierul Bogdan Minescu a precizat ca structura votata in urma cu patru luni - la care a facut referire Nedelcu - nu a ajuns la Ministerul Sanatatii, pentru a fi aprobata, ci a fost inaintata o alta, care a fost aprobata de ministru si retrimisa in teritoriu: "Aceasta propunere, de acum, este foarte asemanatoare cu aceea votata de CJ, cu doua amendamente, referitoare la o sectie de boli cronice si una de recuperare, care sint utile, in sensul ca aduc o finantare suplimentara catre spital, pentru ca se fac contracte deosebite de cele obisnuite. De aceea, cred ca votarea acestei propuneri cit mai repede ar fi in beneficiul spitalului, in ceea ce priveste finantarea, care si asa este destul de precara".

"Nu este vorba despre orgolii, sau despre altceva"

Directorul interimar al Spitalului Judetean, dr. Stefan Mihailescu, a dat citeva explicatii, pentru revenirea cu o noua propunere de structura. El a precizat ca modificarile aparute fata de varianta initiala, din octombrie, au fost determinate de modificari de legislatie: "In momentul de fata, spitalul trebuie sa adopte cea mai buna configuratie, pentru a obtine cel mai bun contract cu CJAS. Noi am facut deja un contract cu CJAS pentru zona cronici si recuperari, in valoare de 13 miliarde lei, pentru 2007. Mentionez ca spitalul foloseste in mod optim medicamente in valoare de 5,5 -6 miliarde lei pe luna. Deci suma contractata inseamna medicamente pentru cel putin doua luni de farmacie pentru spital in intregime. Faptul ca aceste paturi de cronici si recuperare erau prinse in configuratia altor sectii a fost pentru ca asa era potrivit la acel moment pentru spital. In momentul de fata, aceasta structura propusa ne este absolut necesara pentru ca sa satisfacem contractul cu CJAS si sa luam banii acestia. Nu este vorba despre orgolii sau despre altceva. E vorba despre faptul ca trebuie sa producem documente - care inseamna bolnavi internati si foi de observatii, ca sa luam banii contractati". Cit despre faptul ca propunerea respectiva nu a fost inaintata CJ prin intermediul ASP, a fost catalogat de Mihailescu drept o "disfunctie".
Directorul CJAS, Mariana Tarachiu, a confirmat declaratia directorului Spitalului Judetean privind faptul ca intirzierea avizarii structurii organizatorice de catre CJ duce implicit la aminarea incasarii banilor de la Casa de Asigurari de Sanatate.
La propunerea presedintelui CJ, Gheorghe Bunea Stancu, consilierii au decis prin vot aminarea discutiei acestui proiect pentru lamurirea tuturor problemelor si repunerea lui pe tapet, intr-o sedinta care va avea loc in cel mult 10 zile.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro