Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Alba-neagra cu arestari

Egalitate in meciul arestarilor vs. eliberarilor in cazul unuia dintre brailenii suspectati ca ar fi participat la atacul din data de 4 octombrie asupra familiei Buricea. Daca duminica Judecatoria Braila a admis propunerea de arestare preventiva a lui Angelin Ciurea, formulata de Parchetul de pe linga Judecatoria Braila, ieri, Tribunalul Braila a dispus anularea mandatului si punerea in libertate a inculpatului, decizie definitiva si irevocabila. Aceasta este a doua oara cind instanta ia o astfel de decizie in cazul lui Ciurea dupa ce, initial, o alta instanta a emis tot atitea mandate de arestare pe numele sau.
Angelin Viorel Ciurea a fost eliberat din arestul Inspectoratului de Politie al Judetului Braila dupa ce, simbata, politistii l-au localizat si retinut pe ordonanta, pentru 24 de ore, iar duminica a fost prezentat in fata instantei, care i-a emis mandat de arestare pentru primele 29 de zile. Braileanul este suspectat ca a participat la comiterea infractiunilor de distrugere, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea grava a ordinii si linistii publice, fapte comise in data de 4 octombrie.
Tribunalul Braila nu a considerat admisibile dovezile aduse de acuzare, care a apreciat ca declaratiile primilor martori nu pot fi considerate nesincere, dupa ce politistul din Ploiesti care a intocmit procesele-verbale in baza carora au fost anulate patru mandate de arestare, printre care si cel al lui Angelin Ciurea, este acum cercetat pentru fals intelectual, favorizarea infractorului si luare de mita. "Tribunalul a dispus punerea in libertate a lui Ciurea Angelin, intrucit nu au intervenit elemente noi fata de hotarirea care s-a dat anterior. Procesul-verbal de contraventie care i-a servit drept alibi respectivului nu a fost anulat, nu a fost desfiintat, el subzista si Tribunalul a considerat ca sint aceleasi elemente pe care le-a avut in vedere in hotarirea anterioara", ne-a precizat judecator Lenuta Mocanu, purtator de cuvint al Tribunalului Braila.

Politia - surprinsa de decizia instantei

Comisarul Fanel Arama, adjunctul sefului Inspectoratului de Politie al Judetului Braila, ne-a precizat ca aceasta decizie se incadreaza perfect in "Bilbiiala arestarilor" si considera ca este o dovada a faptului ca "Politia munceste degeaba". Biroul de presa al IPJ Braila a transmis redactiilor un comunicat prin care isi exprima uimirea fata de decizia instantei: "Dupa ce va informam ieri (n.r. - luni) ca “grupul de agresori se stringe in arest”, deoarece, dupa nenumarate investigatii si activitati specifice desfasurate de politistii braileni, simbata seara s-a reusit localizarea si retinerea lui Angelin Viorel C. (28 de ani), din Braila, invinuit ca a participat la comiterea unor infractiuni in data de 4 octombrie, astazi (n.r. - ieri) am primit cu stupoare adresa prin care sintem instiintati de hotarirea luata in urma judecarii recursului inaintat de invinuit. Tribunalul Braila a admis recursul penal declarat de inculpatul Angelin Viorel C. impotriva incheierii de sedinta din data de 22 octombrie, pronuntata de Judecatoria Braila, fara a se specifica nici un motiv, si a dispus anularea mandatului de arestare preventiva emis de Judecatoria Braila si punerea in libertate a inculpatului, decizii definitive si irevocabile".
La rindul sau, Fanel Mihalcea, prim-procurorul Parchetului de pe linga Tribunalul Braila, ne-a declarat: "In calitate de prim-procuror si purtator de cuvint al Parchetului de pe linga Tribunalul Braila am obligatia ca in fiecare dimineata sa studiez presa. Am citit articolul din ziarul de astazi (n.r. - ieri, 24 octombrie), “Bilbiiala arestarilor” si vreau sa va informez ca aceasta bilbiiala nu apartine Politiei si Parchetului, care in viziunea mea si-au facut datoria, uzitind de mijloacele prevazute de lege si puse la indemina. Decizia domnilor judecatori nu o comentez".

Cercetarile in cazul politistului din Ploiesti nu s-au finalizat

Demn de mentionat este si faptul ca ancheta in cazul politistului din Ploiesti care este suspectat ca ar fi luat mita pentru a intocmi in fals doua procese-verbale de contraventie, pentru a-l scapa pe Gabriel Chioreanu de raspunderea penala in cauza pentru care i s-a emis mandat de arestare, este in plina desfasurare. Astfel, subinspectorul Dan Alexandru Radu, purtator de cuvint al Inspectoratului de Politie al judetului Prahova, ne-a precizat ca cercetarile sint facute de Parchetul de pe linga Tribunalul Prahova. "Intr-adevar acest agent exista si se pare ca a savirsit fapte de natura penala. La cererea acestuia, agentul de politie a incetat raporturile de serviciu, pe data de 20 octombrie", a mai adaugat sursa citata. Cu alte cuvinte politistul respectiv si-a dat demisia.
Primul mandat a lui Angelin Ciurea dateaza din 10 octombrie, atunci cind Judecatoria Braila si-a fundamentat hotarirea de admitere a propunerii de arestare pe baza declaratiilor a sapte martori, fiecare dintre acestia declarind ca l-au vazut pe suspect, cit si pe Ionut Ranete, Gabriel Chioreanu si Sorin Lazar, participind la scandalul din cartierul Radu-Negru. Ulterior, pe data de 13 octombrie, Tribunalul Braila a anulat cele patru mandate, apreciind ca depozitiile martorilor care fac parte dintr-o grupare adversa nu reflecta realitatea. La baza acestei decizii au stat doua procese-verbale de contraventie intocmite in Ploiesti, unul dintre ele pe numele lui Gabriel Chioreanu, din care rezulta ca acesta nu s-ar fi aflat in Braila la momentul atacului.

Bilantul arestarilor

Din cele 13 mandate de arestare emise de instantele de judecata, 6 au fost anulate. Doua din fiecare categorie sint pe numele lui Angelin Ciurea. In arest au mai ramas 7 persoane, care isi executa cele 30 de zile de privatiune de libertate dictate de judecatori. O singura persoana se sustrage acestei masuri, Radu Bogateanu, zis "Romica", liderul grupului "Catali", care a fost dat in urmarire generala.
Reamintim ca, in seara zilei de 4 octombrie, in jurul orei 22, mai multi indivizi au atacat cu pietre blocul T, de pe strada Sebesului, la parterul caruia locuieste familia fratilor Costica si Ghita Buricea. Ferestrele mai multor apartamente au fost sparte, iar doua masini parcate in fata blocului, apartinind unor prieteni ai fratilor Buricea, au fost distruse.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii