Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Al-Qaida confirma uciderea lui Abu Musab al-Zarqawi

Reteaua terorista al-Qaida a confirmat, joi, intr-un comunicat publicat pe site-ul sau Internet, moartea liderului organizatiei irakiene, Abu Musab al-Zarqawi, angajindu-se insa sa continue jihadul, relateaza AFP.
"Va anuntam moartea ca martir a seicului nostru, combatantul Abu Musab al-Zarqawi", se arata in comunicatul semnat, in numele "biroului de informatii al Consiliului consultativ al mujahedinilor", de "adjunctul emirului", Abu Abdel Rahman al-Iraqi.
Autenticitatea documentului nu a putut fi confirmata imediat, insa textul a fost publicat pe site-ul al-Hesbah, considerat drept pagina Internet oficiala a organizatiei teroriste.
"Moartea liderilor nostri (...) nu va face decit sa ne intareasca hotarirea de a continua jihadul", precizeaza comunicatul.
Adresindu-se fondatorului si liderului al-Qaida, Osama ben Laden, grupul promite ca "soldatii sai din grupul al-Qaida din Mesopotamia vor continua pe calea trasata de seicul Abu Musab" al-Zarqawi.
Premierul irakian, Nuri al Maliki, a anuntat, joi, ca al-Zarqawi a fost ucis intr-o operatiune comuna a fortelor americane si irakiene, desfasurata in apropiere de orasul Baakuba si soldata si cu moartea alotr cel putin sapte persoane.
Categorie articol: 

Comentarii