Mergi la conţinutul principal

Al doilea deces din cauza virusului gripal, la Brăila

• este vorba despre un bărbat de 49 de ani, care a murit marţi, la Spitalul Judeţean • un alt bărbat de 49 de ani, confirmat cu gripă severă, dar vaccinat anti-gripal, a fost mutat din Terapie în secţia Boli Infecţioase, după ce starea de sănătate i s-a ameliorat • cel de-al treilea pacient confirmat cu gripă severă a fost transferat la un spital din Bucureşti, din cauza insuficienţei respiratorii

 

Virusul gripal agresiv continuă să facă victime atât la nivel naţional, cât şi local. Rezultatele de la Institutul Cantacuzino au arătat că un bărbat care a murit, marţi, 12 februarie, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila avea gripă severă. Virusul de tip AH1 i-ar fi fost fatal pacientului, în vârstă de 49 de ani. Acesta nu era vaccinat anti-gripal.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila ne-a comunicat şi starea celorlalţi doi pacienţi confirmaţi cu grupa severă. În timp ce bărbatul de 49 de ani, vaccinat, şi-a revenit şi a fost mutat, între timp, din Terapie la secţia Boli Infecţioase, celălalt bărbat de 58 de ani a fost transferat la Institutul Naţional de Boli “Prof. Matei Balş” din Capitală, din cauza insuficienţei respiratorii. Acesta din urmă nu este vaccinat anti-gripal.

Potrivit unei informări de vineri a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, numărul decesellor confirmate cu virus gripal a ajuns la 127. Cele mai recente cazuri sunt: doi bărbaţi de 50 ani şi, respectiv, 55 de ani, din judeţul Galaţi, confirmaţi cu virus gripal A, subtip (H1)pdm09, care sufereau şi de alte boli. Nu erau vaccinaţi anti-gripal. Iar un alt bărbat de 63 de ani din judeţul Caraş Severin a murit pe 14 februarie, fiind confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, cunoscut şi cu alte boli, dar nevaccinat.

Specialiştii recomandă populaţiei să meargă la medicul de familie pentru consultaţie imediat ce au apărut simptome care sugerează gripa. Este necesară izolarea voluntară la domiciliu a persoanelor care prezintă simptomatologie asemănătoare acestei boli. De asemenea, oamenii trebuie să folosească batiste de unică folosinţă atunci când strănută sau tuşesc, ori să se folosească de regiunea internă a articulaţiei cotului, dacă nu au la îndemână şerveţele nazale. Spălatul pe mâini este foarte important în reducerea răspândirii virusului, dar şi evitarea zonelor şi încăperilor aglomerate. În orice tip de colectivitate, trebuie să se facă zilnic triaj epidemiologic, inclusiv pentru personalul medico-sanitar şi auxiliar. Mai mult, specialiştii recomandă ca vaccinarea anti-gripală să continue.

Reamintim că în perioada 4-10 februarie, la Brăila au apărut 26 cazuri noi de gripă clinică, 352 de cazuri de infecţie respiratorie acută şi 164 de cazuri de pneumonie.

În urmă cu aproximativ 3 săptămâni, la Brăila s-a înregistrat primul deces din cauza gripei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro