Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Alţi doi brăileni răpuşi de gripă

• rezultatele de la Institutul Cantacuzino care confirmă prezenţa virusului gripal AH1 au sosit, ieri, la DSP Brăila • totuşi, bărbaţii au murit în cursul săptămânii trecute, în spital • unul dintre ei fusese transferat la Institutul “Matei Balş” din Capitală, cu insuficienţă respiratorie • niciunul nu era vaccinat, iar ambii sufereau şi de alte boli

 

Virusul gripal agresiv de tip AH1 continuă să facă victime printre brăileni. Săptămâna trecută, doi bărbaţi şi-au pierdut viaţa, după ce au intrat în contact cu gripa, însă rezultatele de la Institutul Cantacuzino care confirmă prezenţa virusul AH1 au sosit abia ieri la Direcţia de Sănătate Publică Brăila. Trebuie menţionat însă că ambii brăileni sufereau şi de alte boli.

Primul bărbat avea 75 de ani şi a murit pe 16 februarie, în secţia Terapie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila. Nu era vaccinat anti-gripal. Cel de-al doilea bărbat, de 58 de ani, a fost iniţial internat în Spitalul Judeţean, însă medicii au decis că cel mai bine ar fi să-l transfere la Institutul Naţional “Matei Balş”, din cauza insuficienţei respiratorii. Se pare că nici doctorii din Bucureşti nu au reuşit să-i amelioreze starea, iar pe 18 februarie a fost declarat decesul pacientului. Nici acesta nu era vaccinat anti-gripal şi era cunoscut şi cu alte boli.

În perioada 11-17 februarie 2019, la Direcţia de Sănătate Publică Brăila au fost raportate 11 cazuri de gripă clinică, mult mai puţine ca-n săptămânile anterioare, când numărul acestora depăşea lejer 20. Nici infecţiile respiratorii acute nu se dau bătute, deşi temperaturile de afară au devenit mai “prietenoase”. La DSP au fost raportate, pentru perioada amintită mai sus, 356 de cazuri de îmbolnăvire, la care se adaugă alte 163 de cazuri de pneumonie. Zeci de persoane au fost internate în spital, pentru tratament de specialitate, cei mai mulţi fiind din rândul celor diagnosticaţi cu pneumonie, 79 la număr.
La nivel naţional, virusul gripal agresiv a răpus 138 de persoane.

Reamintim că în Brăila s-au mai înregistrat 2 cazuri mortale de gripă severă, ambele victime fiind bărbaţi, în vârstă de 49 de ani, nevaccinaţi şi suferind şi de alte boli. De asemenea, în Terapia Spitalului Judeţean Brăila a mai fost internat un bărbat, tot de 49 de ani, confirmat cu virus gripal AH1, însă acesta era imunizat împotriva gripei, iar starea de sănătate i s-a ameliorat în câteva zile. A fost mutat, ulterior, pe secţia Boli Infecţioase din cadrul spitalului brăilean.
Categorie articol: 

Comentarii