Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Aker Braila" isi schimba numele

Santierul naval "Aker Braila" isi va schimba denumirea in "STX RO Offshore Braila", modificare aprobata, la finele lunii trecute, de actionari, a anuntat compania intr-un comunicat transmis Bursei. Modificarea se impune in contextul in care sudcoreenii de la "STX Shipbuilding" au cumparat pachetul de control la compania norvegiana "Aker Yards" care detine prin subsidiara "Aker Brattvaag" pachetul majoritar la santierele navale din Braila si Tulcea. Data de inregistrare a acestei modificari a fost de asemenea stabilita pentru 16 decembrie.
Actionarii au mai validat acordarea unor garantii, in intervalul 2008 - 2011, in favoarea "Nordea Bank Norge ASA" si "Nordea Bank Finland", chiar daca valoarea totala a garantiilor va depasi 20% din valoarea activelor imobilizate ale societatii.
Trebuie mentionat ca peste citeva zile este programata o noua sedinta AGA, ocazie cu care va fi luata in discutie aprobarea majorarii capitalului social al societatii brailene cu 96 milioane lei, ceea ce va insemna dublarea capitalului social actual. Operatiunea se va executa prin compensarea unor creante lichide si exigibile asupra societatii si prin aport in numerar, proportional cu cota de participare a fiecarui actionar. In urma majorarii capitalul social al viitoarei "STX RO Offshore Braila" SA se vor emite 38,4 de actiuni noi cu o valoare nominala de 2,5 lei bucata.
Santierul naval are in prezent un capital social in valoare de 81,36 milioane lei impartit in 32,54 milioane actiuni cu o valoare nominala de 2,5 lei/actiune. Potrivit ultimelor raportari de pe Bursa, santierul naval Braila este controlat in proportie de 88% de compania norvegiana "Aker Yards", prin subsidiara "Aker Brattvaag".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii