Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ajutor umanitar liberal, pentru candidatii PSD

Liberalii braileni au fost cuprinsi de mila aflind despre dificultatile candidatilor PSD la alegerile parlamentare in a stringe sumele necesare finantarii campaniei proprii si au decis sa-i ajute pe acestia, dupa posibilitati. Pe principiul ca nu trebuie sa-i dai omului aflat in nevoie peste, ci sa-i dai o undita si sa-l inveti sa pescuiasca, liberalii le sugereaza PSD-istilor aflati in nevoie sa iasa la colt de strada cu palaria si cu fluierul, sa cinte si sa adune astfel bani de la trecatori. "Am dori sa oferim un ajutorul umanitar pe plan local pentru domnii Doru Damian si Mihai Tudose, am inteles ca dinsii au mari probleme pentru campania electorala viitoare si de aceea, ne-am gindit sa-i ajutam si noi cu micile noastre posibilitati, ca sa poata sa candideze. Nu sintem inca lamuriti cum vrea domnul Damian sa actioneze pentru aceasta colecta publica, daca doreste sa o faca in stil american, printr-un cont sau pe file CEC sau, ca de obicei, cu palaria. Probabil ca domniile lor doresc sa pozeze in exponenti ai oamenilor mai putin cotati finaciar, ai oamenilor care traiesc numai dintr-un salariu sau o pensie, dar ar trebui sa pastreze proportiile si sa nu apeleze la metode de-astea, agreate inainte de 1989", a declarat ieri consilierul municipal liberal Petrica Popa.
Si candidatul liberal Vasile Datcu a venit cu o sugestie, in ajutorul contracandidatilor PSD: "Le sugerez celor doi sa faca, totusi, o mica investitie pentru asta, intr-o palarie si un fluier. Cu locul unde ar putea sa colecteze bani este mai dificil, pentru ca se renoveaza strada Republicii, dar este un sector aici, linga sediul lor, unde ar putea sa opereze. Daca fluiera bine, noi am putea sa le dam cite ceva. Este posibil chiar sa stringa ceva bani. Asta, vizavi si de comentariile mele privind faptul ca oamenii care doresc sa candideze pentru o functie publica ar trebui sa fi dovedit ceva inainte, sa aiba niste realizari. E bine daca vrei sa ajuti comunitatea si sa faci ceva pentru binele public, dar pina sa faci asta, dovedeste ca ai fost capabil sa faci ceva pentru binele tau. Atunci s-a interpretat ca eu am vorbit de bani, dar nu am vorbit numai de asta, ci de niste realizari personale fie ele financiare fie profesionale, artistice, culturale, sociale. Ca sa dau un exemplu, pe Ionel Candea, directorul Muzeului, il vad un om deosebit de realizat, desi nu are banii lui Gheorghe Bunea Stancu. Si daca ii iei directoratul, ramine in spate tot ce a facut, dar daca ii iei banii lui Stancu, nu stiu ce ramine".
Intrebat daca, in ceea ce il priveste, are banii necesari pentru campanie, Datcu a declarat: "Daca nu-mi ajung banii, nu ma mai bag. Sa vad evaluarea costului, la cit se ridica viitoarea campanie, imi fac socotelile si daca nu am bani, ma retrag. Eu am estimat ca ma va costa pina in 10.000 euro, probabil o campanie rezonabila se poate duce cu banii astia. Am acesti bani din propriul buzunar, nu ma bazez pe prieteni sau sponsori, cum se bazeaza altii. Noi sintem oameni care muncim si ma bazez numai pe banii mei".
In ceea ce-l priveste, Constantin Cibu, care va candida si el pentru Senat, a spus: "Eu am estimat cheltuielile mele la circa 500 milioane lei vechi. Daca vedem ca acea colecta publica la care a apelat PSD-ul da rezultate, vom face si noi una, dar, deocamdata, ma bazez pe banii mei personali".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii