Mergi la conţinutul principal

Ajutor pentru Giulia!La numai 2 ani se luptă cu o boală nemiloasă: leucemia

ceea ce părea să fie o banală varicelă s-a transformat în cel mai urât coşmar pentru o fetiţă de 2 ani din Brăila în ianuarie, Giulia Ana Maria Badea a mers la un control la medicul de familie, iar după o serie de analize şi internări în două spitale din Capitală copila a fost diagnosticată cu leucemie limfoblastică acută în prezent, micuţa se află internată la o clinică din Turcia, acolo unde medicii i-au dat 100% şanse de vindecare tratamentul Giuliei se ridică la 170.000 euro, dar cu ajutorul unor oameni cu suflet frumos familia a reuşit să strângă până acum mare parte din sumă mai are nevoie de 29.000 euro voi o puteţi salva pe Giulia!

 

Destinul a fost nedrept cu o fetiţă de numai doi anişori din Brăila. La începutul acestui an, Giulia Ana Maria Badea a fost diagnosticată cu o boală nemiloasă - leucemie, iar de atunci, pentru micuţă fiecare zi este o luptă pentru supravieţuire.

Totul a început pe data de 16 ianuarie, când părinţii au descoperit pe picioarele fetiţei nişte bubiţe asemănătoarea varicelei. Au mers imediat la medicul de familie, care le-a spus că nu este vorba despre o boală a copilăriei şi le-a recomandat acestora să îi facă Giuliei un set de analize. A doua zi, pe 17 ianuarie, familia a mers pentru investigaţii amănunţite la Spitalul Marie Curie din Capitală. Acolo copila a stat o noapte internată, iar starea ei s-a înrăutăţit deşi se simţea bine atunci când a plecat din Brăila. În ziua următoare, medicii de la Bucureşti le-au dat o veste cumplită părinţilor: fetiţa era suspectă de leucemie şi trebuia transferată la Spitalul Fundeni.

 

 

La Fundeni a început calvarul

 

Pe 18 ianuarie, Giulia a fost internată la Spitalul Fundeni. După 10 zile de spitalizare, înainte ca fetiţa să împlinească doi ani, doctorii au confirmat diagnosticul: leucemie limfoblastică acută. Vestea a venit ca un şoc pentru părinţi, mai ales că nimeni din familie nu suferise vreodată de această boală. Soţii Badea mai au o fetiţă şi ambele sarcini au decurs fără probleme.

Părinţii Giuliei au început imediat să se intereseze care este locul cel mai potrivit pentru a-şi salva fetiţa. Aşa au ajuns la American Hospital din Istanbul, acolo unde medicii i-au dat 100% şanse de vindecare.

La Spitalul Fundeni nu ne-au zis absolut nimic. Toată lumea venea, trosnea, trântea şi scotea sânge din ea. Abia după 10 zile s-a confirmat că are leucemie. În ziua în care a împlinit doi ani a început tratamentul de chimioterapie. Eu, ca părinte, vreau ce e mai bun pentru copilul meu. Am cerut acord medical să o transferăm în altă ţară, dar nu au vrut să mi-l dea iniţial. S-au purtat execrabil, nici la veterinar nu te comporţi aşa. Cu chiu, cu vai, ne-au dat un raport medical. Ne-am dus către AKH din Viena, dar nu ne-au primit. Între timp am luat legătura cu American Hospital din Istanbul, Turcia. Ei ne-au dat speranţă. Ne-au trimis repede toate procedurile, documentele şi ne-au spus că ne costă 170.000 euro, ne-a povestit Ştefan Badea, tatăl Giuliei.

Pentru început, familia trebuia să achite un avans de 50.000 euro, sumă care depăşea cu mult posibilităţile lor financiare. Însă părinţii nu şi-au pierdut nicio clipă speranţa şi cu ajutorul unui om cu suflet mare au reuşit să strângă banii de avans. Dar viaţa părea să îi pună din nou la încercare pe soţii Badea. Iar asta pentru că drumul până în Istanbul a fost şi el unul plin de greutăţi.

Pe 8 februarie am ajuns cu fetiţa în Turcia. Dar nu ne-au lăsat să plecăm cu avionul, pentru că ne-au spus că «explodează copilul». Am luat o salvare privată, pe care am plătit 1.500 euro. Doctorul de pe Salvare ne-a spus că se putea şi cu avionul. Am avut un calvar de drum. Eu eram cu maşina în spatele lor. La mijlocul drumului, în Bulgaria, a început să ningă foarte tare. Era cam jumătate de metru de zăpadă, nu mai putea să înainteze Salvarea. Într-un final, am găsit undeva în munţi nişte utilaje de deszăpezit care stăteau să intre. Maşinile au mers în faţa noastră şi aşa am ajuns la spital în Turcia. Aveam 32 de ore nedormite, a continuat trista poveste tatăl micuţei.

 

 

Un virus i-ar fi putut fi fatal

 

Într-un final, familia a ajuns cu bine la clinica din Turcia, unde Giulia a fost supusă unor noi analize pentru a vedea exact care este starea ei de sănătate. Medicii turci au descoperit însă, că pe lângă diagnosticul de leucemie, fetiţa avea în corp şi un virus RSV (Virus Respirator Sinciţial) luat din Fundeni, virus ce îi putea fi fatal. Din ce mi-au spus doctorii, virusul RSV este virusul care face pneumonia. El, într-un stadiu incipient, nu este grav, dar la copii sub 2 ani şi lăsat cam 10 zile netratat e fatal. Turcii spun că ei îi bagă în terapie pe copii în astfel de cazuri. Fetiţa a luat virusul din Fundeni. După 11, 12 zile de tratament a scăpat de el. I-au dat vreo trei antibiotice, printre care şi un antibiotic trimis din America. Au oprit tratamentul chimio, că era foarte puternic şi antibioticul a dat rezultat, ne-a explicat tatăl.

 

 

Încă trei luni de tratament şi micuţa se va putea întoarce acasă

 

După ce a scăpat de virus, Giulia a reînceput tratamentul cu citostatice. Medicii le-au spus părinţilor că fetiţa este un caz fericit şi că trebuie să urmeze doar 6 luni de cură, în loc de 8 sau 12 luni cum se întâmplă în alte cazuri. Micuţa răspunde bine la tratament şi vara aceasta ea se va putea întoarce acasă, sănătoasă.

Medicii ne-au spus că la copiii între 2 şi 5 ani şansele de vindecare sunt de 100%. Exact în patul în care stă fetiţa mea a stat 12 luni o altă fetiţă, tot  de 2 ani, din Libia, şi la 3 ani a plecat acasă. Noi am plecat din România cu 86% celule canceroase şi săptămâna trecută au venit ultimele analize şi sunt 0%. Reacţia a fost bună. Acum face un tratament, tot chimioterapie, ca să evite exploziile de vase pe cutia craniană, tot ce se administrează acum este pentru creier, ne-a spus optimist tatăl Giuliei.

 

 

Ajutor pentru Giulia!

 

Începutul a fost însă extrem de greu, 170.000 euro era o sumă colosală. Aşa că, după donaţia generoasă care le-a permis să achite avansul, părinţii fetiţei au înfiinţat o asociaţie, Ajutor pentru Giulia. De asemenea, au demarat şi o campanie umanitară pe Facebook, unde au iniţiat grupul Ajutor pentru Giulia, care, ieri, avea deja aproape 5.700 de membri. În acest grup, persoanele care vor să o ajute pe Giulia să se facă bine scot la licitaţie diverse obiecte, iar banii sunt viraţi în contul fetiţei şi folosiţi la plata tratamentului. Aşa se face că, la sfârşitul săptămânii trecute, când tatăl micuţei a venit la redacţie, Giulia mai avea nevoie de 29.000 euro.

Astfel, brăilenii care vor să o ajute pe micuţă să aibă o copilărie fericită pot face donaţii în conturile Asociaţiei Ajutor pentru Giulia, deschise la Raiffeisen Bank:

CONT LEI: IBAN RO81RZBR0000060019304748

CONT EURO: RO86RZBR0000060019306986

COD BIC: RZBRROBU

 

 

Cu un simplu SMS, donezi 2 euro!

De asemenea, donaţii se pot face şi printr-un simplu SMS la numărul 8828, cu textul Giulia. Donaţia este de 2 euro. Nu se percepe TVA pentru donaţiile de pe abonament. În reţelele Digi Mobil, Orange şi Telekom Romania Mobile, pentru cartelele preplătite, TVA-ul a fost reţinut la achiziţionarea creditului. Pentru donaţiile de pe cartele preplătite în reţeaua Vodafone, utilizatorii nu plătesc TVA. Campania este sprijinită de Fundaţia Ringier.

 

Împreună, putem s-o ajutăm pe Giulia!

 

Aşa cum v-am obişnuit, şi în acest caz ne punem la dispoziţia dumneavoastră demarând o campanie de strângere de fonduri şi la sediul redacţiei. Astfel, cei care vor să-i fie de ajutor Giuliei, se pot prezenta la sediul cotidianului Obiectiv, din strada Mihai Eminescu nr 56, etaj 2. Un redactor va fi la dispoziţia donatorilor, zilnic, de luni până vineri, între orele 10.00-17.00. Numele donatorilor şi sumele donate vor fi făcute publice în ediţiile de a doua zi. Împreună, putem s-o ajutăm pe Giulia!

 

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro