Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ajutoare pentru copiii de la cantina de ajutor social

Liceenii de la Colegiul National "Gheorghe Munteanu Murgoci" au oferit dulciuri, fructe, carti, hainute si jucarii copiilor din familiile care beneficiaza de hrana de la Cantina de Ajutor Social. Actiunea a fost organizata cu prilejul sarbatorilor de iarna si a fost coordonata de Consiliul Consultativ al Elevilor. In numai 2 zile, adolescentii au reusit sa realizeze pachete pentru 140 de copii cu virste cuprinse intre 1 si 14 ani.
Potrivit datelor furnizate de conducerea Cantinei de Ajutor Social, 271 de braileni sint asistati de aceasta institutie. Dintre acestia, 224 iau masa de la cantina, iar pentru 47 de persoane, alimentele sint duse acasa deoarece nu se pot deplasa. "Aproximativ 80% dintre cei asistati sint copii. Sint multe mame singure cu cite 5-6 copii. Acestea sint casnice, nu au fost angajate niciodata. Familiile beneficiaza de cite 2 mese: prinz si cina. Alocatia de hrana e de numai 50 000 de lei pe zi asa ca nu se pot lua prea multe alimente din acesti bani. Ajutoarele oferite de elevii din Murgoci sint binevenite. Copiii s-au bucurat foarte mult", ne-a declarat Andreea Vasilescu, sef serviciu - Cantina de Ajutor Social.
Masa de sarbatori a asistatilor, pentru perioada 21-26 decembrie, a constat in: jumatate de kilogram de cirnati proaspeti, 8 sarmale, jumatate de kilogram de toba, doua pulpe de pui congelate, jumatate de kilogram de lebar, 3 portocale, un cozonac, bomboane pentru pom si 3 piini. Familiile primesc acest sprijin pe baza anchetelor sociale efectuate la domiciliu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii