Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ajutoare pentru "bebe din ghiozdan"

Impresionati de povestea prezentata in paginile cotidianului nostru, a micutului de trei luni pe care mama, o eleva de numai 16 ani, nu are cu ce sa-l hraneasca deoarece nu a beneficiat de nici un sprijin din partea statului, oameni simpli sau politicieni aflati in campanie electorala s-au grabit sa-i sara in ajutor.
Primul ajutor primit de familia tinerei mame a fost lapte praf pentru micut, oferit de Daniela Bartos, candidat PSD la Camera Deputatilor. "Eram, intr-o situatie disperata, ieri (n.r. joi, 13 noiembrie), la ora 13.00, mai aveam lapte praf pentru o singura portie de mincare. Cind am vazut ca vine cineva la poarta si ne aduce lapte praf, am zis ca Dumnezeu nu ne lasa la greu si asa au venit oameni sa ne ajute, carora nu stiu cum sa le multumesc", spune Florica C., bunica micutului.
"Cred ca autoritatile ar fi trebuit sa se implice de la bun inceput. Este de admirat atit fata, care are grija de copil, cit si mama ei, care a sprijinit-o. Bravo ei ca a fost alaturi de copila, pentru ca altfel am mai fi avut un copil abandonat, care ar fi crescut cu asistenti maternali sau s-ar fi putut intimpla mai rau. Eu o voi ajuta sa reuseasca sa-si obtina drepturile de la institutiile care ar fi trebuit sa-i ofere aceste drepturi, dar si cu alte lucruri care ii sint necesare in urmatoarele luni. Daca nu ar fi fost botezat copilasul, cred ca as fi facut-o. Oricum mai am inca zece finuti", a spus Niculina Moisescu, fostul vicepresedinte al Consiliului Judetean.
Copilul a mai primit ieri hainute si suma de 1 milioan de lei din partea unor persoane care au vrut ca gestul lor sa fie trecut sub anonimat.
Si institutiile statului s-au pus in miscare, dupa publicarea articolului "Cu bebe in ghiozdan", astfel incit adolescenta mama si familia ei sa beneficieze, dupa mai bine de trei luni, de drepturile legale care se acorda in astfel de situatii.
La Directia de Sanatate Publica i-a fost rezolvat imediat dosarul si a primit necesarul de lapte praf prin intermediul medicului de familie. Sesizata, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Braila a instituit masura de plasament familial, prin care bunica materna primeste din partea statului, pentru ingrijirea copilului, o indemnizatie de 90 lei lunar si colaboreaza cu Primaria Baraganu, unde este adresa de pe cartea de identitate a tinerei, pentru a se stabili cauza din care alocatia nu a ajuns la beneficiar timp de trei luni. "Cazul va fi in continuare monitorizat. Ne pare rau ca am fost sesizati asa tirziu, pentru ca tinara putea fi ajutata de cind a nascut", a declarat Simona Cimpoae, purtatorul de cuvint al DGASPC Braila.
Persoanele care doresc sa intinda o mina de ajutor micutului si familiei lui o pot face prin intermediul ziarului nostru. Relatii direct la sediul redactiei, din strada Mihai Eminescu, nr. 56 (fostul Hotel "Delta") sau la numerele de telefon : 0239/61.10.53 si 0239/61.10.54.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii