Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ajutoare financiare nerambursabile pentru tinerii intreprinzatori

Agentia Nationala pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie
(ANIMMC) a anuntat demararea procedurilor de implementare ale
Programului Start care vizeaza dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale in rindul tinerilor si facilitarea accesului lor la finantare. Concret, autoritatea va Incheia parteneriate cu institutii publice si/sau private si va contracta furnizori specializati pentru prestarea serviciilor de instruire specifice Programului.
In etapa a II-a a programului, se acorda sprijin financiar sub forma de credit bancar In limita maxima a 10.000 euro sau echivalent In lei si ajutor financiar nerambursabil In limita a 20.000 RON pentru finantarea celor mai bune planuri de afaceri elaborate de beneficiarii cursurilor de pregatire antreprenoriala. Bugetul alocat este de 1,35 milioane RON. Beneficiari eligibili sint persoane fizice, persoanele fizice autorizate si asociatiile familiale, precum si persoanele juridice.
Nu beneficiaza de prevederile programului societatile bancare, societatile de asigurare si reasigurare, de administrare a fondurilor financiare de investitii, societatile de valori mobiliare, agentii economici cu activitate principala de comert, activitati de intermedieri financiare, activitati auxiliare intermedierilor financiare, activitati juridice, de contabilitate si revizie contabila, consultanta In domeniul fiscal, selectie si plasare a fortei de munca, precum si furnizorii de instruire, de servicii de consultanta de orice gen, servicii de publicitate si servicii IT, activitatile de Inchiriere, sectorul alimentar - servicii de catering, fast-food, organizarea de evenimente, agricultura. De asemenea, sunt excluse serviciile oferite de agentiile imobiliare, serviciile de transport si activitatile de export, precum si activitatile care prezinta risc pentru societate (alcool, tutun, arme).
Nu beneficiaza de alocatii financiare nerambursabile acele Intreprinderi care au beneficiat de ajutor de stat In valoare de peste 400.000 RON cumulat In ultimii trei ani sau care vor atinge acest prag In urma obtinerii alocatiei financiare nerambursabile prin acest program.
Perioada de Inscriere si depunere a formularului de Inscriere, Insotit de documentele justificative va fi anuntata pe site-ul ANIMMC. Punctajul obtinut, necesar pentru participarea la cea de a II-a etapa a programului, trebuie sa fie de minim 50 de puncte din maxim 100 puncte posibil.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii