Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ajutoare de 4,1 milioane lei distribuite de bisericile din toată ţara

numai Arhiepiscopia Dunării de Jos are în derulare un program de ajutorare a persoanelor aflate în carantină, a familiilor cu mulţi copii, a bătrânilor, persoanelor fără adăpost şi bolnavilor din judeţele Brăila şi Galaţi, în valoare de peste 253.510 lei  • Patriarhul României a donat 10.000 lei din salariu

 

Parohiile şi mănăstirile din toată ţara au raportat, până la finele lunii martie, donaţii financiare şi materiale în valoare de peste 41 de miliarde de lei vechi, informează Biroul de Presă al Patriarhiei Române. 

Într-o perioadă marcată din ce în ce mai mult de criza medicală cu consecinţe sociale provocată de pandemia cu noul coronavirus (COVID - 19), Patriarhia Română i-a îndemnat pe ierarhi şi pe preoţi să intensifice unirea rugăciunii cu fapta bună, manifestată prin acţiuni sociale concrete ale Bisericii. Acestea sunt rodul firesc al iubirii şi solidarităţii faţă de cei ce suferă deja consecinţele dureroase ale acestei situaţii de criză: oamenii vârstnici şi săraci, dar şi cei aflaţi temporar în izolare sau în carantină”, precizează sursa citată.

Intensificarea implicării sociale a Bisericii reflectă în aceste zile şi preţuirea pe care o manifestă preoţii faţă de toţi cei care, în frunte cu medicii, lucrează în spitale şi în alte aşezăminte medicale, riscându-şi propria sănătate.

Astfel, răspunzând chemării Patriarhiei Române, centrele eparhiale, protoieriile, parohiile şi mănăstirile din toată ţara s-au implicat în ajutorarea semenilor şi au raportat până în prezent un ajutor financiar şi material în cuantum de 4.105.000 lei. Numai Arhiepiscopia Dunării de Jos are în derulare un program de ajutorare a persoanelor aflate în carantină şi în izolare, a familiilor cu mulţi copii, a bătrânilor, persoanelor fără adăpost şi bolnavilor din judeţele Brăila şi Galaţi în valoare de peste 150.000 lei.

„La acest sprijin social-filantropic în derulare se adaugă donaţia Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în valoare de 10.000 lei, din salariul personal, depusă în contul platformei „Ajută cu bucurie (ajutacubucurie.ro) în scopul achiziţionării de materiale de protecţie pentru voluntarii activi în acest proiect sprijinit de Patriarhia Română şi de Federaţia „Filantropia”. Patriarhia Română apreciază orice donaţie, mică sau mare, pentru a ajuta pe toţi cei greu încercaţi de efectele acestei epidemii să depăşească mai uşor momentele grele prin care trec”, se precizează într-un comunicat dat publicităţii de Patriarhia Română.

În ziua când a împlinit 66 ani, Arhiepiscopul Ioachim al Romanului a anunţat că îşi donează salariul pe luna martie în vederea achiziţionării de aparatură medicală pentru spitalele din judeţul Bacău.
Categorie articol: 

Comentarii