Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ajutoare de 100.000 de lei acordate prin CAR-ul Arhiepiscopiei, pentru credincioși din Brăila și Galați

* în anul 2020, Casa de Ajutor Reciproc a clerului și salariaților din Eparhia Dunării de Jos a ajutat familiile cu mulți copii, pe bolnavi și pe cei cu decese în familie * 125 de persoane din Brăila și Galați au beneficiat, anul trecut, de ajutoarele oferite de CAR

 

Bilanț al activității Casei de Ajutor Reciproc din cadrul Arhiepiscopiei Dunării de Jos. Sala "Episcop Melchisedec Ștefănescu" a Centrului Eparhial Galați a găzduit, zilele trecute, ședința anuală a Organizației Casei de Ajutor Reciproc (CAR) a clerului și salariaților bisericești din cadrul Arhiepiscopiei Dunării de Jos, prezidată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian. Potrivit părintelui consilier Rareș Bucur, după rostirea rugăciunii și citirea Evangheliei zilei, ierarhul a ținut un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre lumina faptelor bune și despre rolul pe care această organizație bisericească îl are în sprijinirea membrilor săi. De asememea, ÎPS Părinte Casian a arătat că, prin activitatea CAR, se promovează solidaritatea creștină atât de necesară în zilele noastre, subliniind, totodată, nevoia de întrajutorare și înmulțirea milosteniei în această perioadă de pandemie, "pentru susținerea vieții și a sănătății și sprijinirea celor aflați în suferință din cauza bolilor și a deceselor din familie".

"În continuare, președintele organizației, preotul Claudiu Mitu, a prezentat Raportul de activitate al Casei de Ajutor Reciproc din Eparhie. Un capitol important din activitatea CAR a fost cel al oferirii de ajutoare sociale pe parcursul anului 2020. Ajutoarele financiare au fost în cuantum de 100.000 de lei și au fost acordate la peste 125 de persoane", a precizat părintele consilier Rareș Bucur.

A doua parte a ședinței a fost dedicată stabilirii obiectivelor pentru anul 2021.

Casa de Ajutor Reciproc a clerului și salariaților bisericești din cadrul Arhiepiscopiei Dunării de Jos funcționează în conformitate cu prevederile Statutului pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române, a Legii nr. 12/1996 republicată privind regimul juridic al Caselor de Ajutor Reciproc a Salariaților și a Regulamentului de organizare și funcționare al CAR. Scopul principal al Casei de Ajutor Reciproc a clerului este de ajutorare a membrilor săi prin acordarea de împrumuturi în condiții avantajoase. De asemenea, CAR acordă ajutoare la naștere, boală și înmormântare.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii