Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Ajuta-ti aproapele!"

Ca in fiecare an, Episcopia Dunarii de Jos Galati impreuna cu Protopopiatul Braila au organizat o serie de manifestari menite sa marcheze cum se cuvine marea sarbatoare crestina a Sfintului Ierarh Nicolae, ocrotitorul spiritual al Brailei. De asemenea, in colaborare cu Primaria Municipiului Braila, Biserica a initiat mai multe actiuni caritabile, indemnindu-i, totodata, pe credinciosi la solidaritate cu cei nevoiasi, in numele dragostei crestine.
Astfel, in perioada 20 noiembrie - 6 decembrie 2006, la propunerea Episcopiei, elevii Scolii de Cintareti Bisericesti "Roman Melodul" din Braila au sustinut si vor sustine ample programe culturale si filantropice la Penitenciarul Braila, Penitenciarul de Minori si Tineri Tichilesti, in spitale si azile de batrini, aducindu-le bucurie si speranta semenilor nostri aflati in suferinta. Toate aceste actiuni se desfasoara sub genericul de inspiratie biblica "Intrucit ati facut unuia dintr-acesti frati ai Mei, Mie Mi-ati facut!" Pe 30 noiembrie 2006, cu ocazia sarbatorii Sfintului Apostol Andrei, s-a derulat actiunea socio-filantropica intitulata "Darurile sfintilor", iar pe 2 decembrie o alta, "In cautarea celor tristi si singuri", pentru persoanele aflate in dificultate. Episcopia s-a bucurat de sprijinul Societatii Femeilor Ortodoxe - filiala Braila (SNFOR), Asociatiei Studentilor Crestini Ortodocsi (ASCOR) si al Primariei.
Astazi, la ora 12.00, este rindul batrinilor de la Caminul "Sfintii Apostoli Petru si Pavel", de pe strada Polona, sa se bucure de sprijinul Bisericii. Actiunea se va desfasura sub genericul "Si ei sint ai nostri..." Miine, pe 5 decembrie, la ora 12.00, Gradinita "Familia" de pe linga parohia "Adormirea Maicii Domnului" va gazdui o alta manifestare socio-culturala, intitulata "Lasati copiii sa vina la mine". In fine, de ziua Sfintului Ierarh Nicolae, in toate bisericile si centrele sociale din municipiu, vor avea loc ample actiuni filantropice, de care vor beneficia sute de nevoiasi. Aceste actiuni sint sustinute financiar si logistic de Primaria Braila si de Episcopia Dunarii de Jos.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii