Mergi la conţinutul principal

Ajut-o pe Crina să scape de tumora de pe inimă şi de teama de moarte din suflet!

Familia Gurău din satul Vultureni, comuna Cireşu: ea are o tumoră pe inimă, el este diabetic, iar unul dintre fiii lor este seropozitiv. Pare incredibil cum unele dintre cele mai cumplite boli şi-au găsit "culcuş" în sânul acestei familii necăjite, de la marginea judeţului. Crina (44 ani) şi Stănel Gurău (46 ani) trăiesc cu teama că-şi vor părăsi copiii mult mai devreme decât stă în legea firii.
Cei doi au trei copii: unul de 13 ani, elev la şcoala din Cireşu, unul de 24 de ani, plecat în Spania, însă câştigă destul de puţin şi nu-şi poate ajuta familia cu bani, iar celălalt de 26 de ani, seropozitiv, boală pe care ar fi "furat-o" din spitalele brăilene, când era doar un copil. Veniturile sunt reprezentate de două pensii de boală ale părinţilor, în cuantum de 820 lei, o alocaţie de 84 lei şi un ajutor pe care-l primeşte băiatul de 26 de ani, în total 1.400 lei. Din toţi banii care intră în casa familiei Gurău, majoritatea se duc pe medicamente. Acasă, aceştia au un dulap plin cu pastile pentru diversele afecţiuni de care suferă.
Crina Gurău este, însă, cea care reprezintă "urgenţa" familiei.
Femeia trăieşte de câţiva ani cu o tumoră fixată chiar pe inimă. Totul a început în 2013. Avea scăderi bruşte de tensiune, aşa că s-a dus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila pentru investigaţii medicale. De aici, i s-a dat un tratament, dar şi o trimitere la un spital din Bucureşti. Aşa a ajuns Crina Gurău la Spitalul Militar "Dr. Agrippa Ionescu" sau Spitalul SRI, aşa cum este cunoscut. Medicii bucureşteni i-au descoperit tumora, fixată chiar pe inimă. Au operat-o imediat, însă tot ce au putut face a fost să-i monteze o plasă în jurul tumorii, pentru ca aceasta să nu se mărească. Şi asta pentru că în spitalele de stat nu există aparatură performantă, iar intervenţia de extirpare era una extrem de complicată din cauza zonei unde este amplasată tumora. La acel moment atât au putut face cadrele medicale pentru Crina.
Aşa că femeia a revenit acasă, pentru ca un an mai târziu, în 2014, să ajungă din nou la Spitalul Judeţean din Brăila. "Am dureri mari în piept, iar uneori simt că mă ustură în zona inimii. Medicii mi-au spus că s-a mărit, are dimensiunea unei mingi de baseball şi trebuie operată urgent, altfel ... Un doctor mi-a zis că mă operează şi în spitalul de stat, dar din cauza aparaturii vechi nu-mi dă şanse de supravieţuire", ne-a spus Crina.

Salvarea Crinei, identificată în mediul privat şi costă 35.000 lei

Totuşi, femeia în vârstă de 44 de ani are o şansă la viaţă. "Medicul care s-a ocupat de cazul meu mi-a spus că tumora poate fi extirpată, dar la un spital privat, înfiinţat în urmă cu doi ani, tot în capitală. Este vorba de Spitalul Monza, de unde mi s-a dat o scrisoare medicală şi o factură proformă în care scrie că mă costă 35.000 lei intervenţia, o grămadă de bani. Din păcate, Casa (n.r. - Casa de Asigurări de Sănătate) nu-mi poate deconta nimic din suma asta, pentru că e spital privat şi nu au contract", ne-a povestit brăileanca.
Medicii de la "Monza" au diagnosticat-o pe Crina cu "tumoră pericardică gigantă cu compresie severă asupra ventriculului drept, insuficienţă cardiacă congestivă clasa III - IV NYHA şI insuficienţă tricuspidiană severă", potrivit scrisorii medicale.
Soţul are sufletul sfâşiat de durere la gândul că femeia ar putea muri de pe o zi pe alta, iar operaţia care i-ar putea salva viaţa costă o avere. De câteva săptămâni, a început să umble prin sat şi să ceară ajutor. A reuşit până în prezent să strângă 3.700 lei, de la bisericile din sat şi împrejurimi. "Fac şi eu ce pot, intru peste tot şi cer ajutorul tuturor. Nu am nici ce vinde, ca să spun că aş mai strânge nişte bani. Am câteva animale de pe urma cărora trăiesc şi casa. Ce să vând? Şi eu am nevoie de tratament, dar mai important este ca nevasta mea să se opereze şi să se facă bine, să poată avea grijă în continuare de copii", ne-a povestit, în lacrimi, bărbatul.
Ne-am interesat şi la Primăria Cireşu, cea de care aparţine satul Vultureni, de situaţia familiei Gurău. Primarul Radu Popa cunoştea foarte bine situaţia acestor localnici şi speră să-i poată ajuta cu câţiva bănuţi din bugetul local.
Cotidianul "Obiectiv - Vocea Brăilei" a decis să demareze o campanie de strângere de fonduri pentru Crina Gurău.
Haideţi să salvăm o mamă! Să donăm din inimă pentru o inimă!
Se pot face donaţii direct la sediul redacţiei "Obiectiv - Vocea Brăilei" de pe strada Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00 - 17.00.
De asemenea, există un cont bancar deschis pe numele Gurău Crina, în care puteţi face donaţii:
RO31CECEBR1308RON0769355 (cont deschis la CEC Bank)

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro