Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

AJOFM Brăila pregăteşte "Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi"

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Brăila pregăteşte în această perioadă "Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi", acţiune ce va fi organizată vineri, 23 septembrie, ora 9.00. Angajatorii care doresc să participe la bursă vor transmite, în scris, până în data de 19 septembrie 2011, la sediul AJOFM Brăila, oferta de locuri de muncă vacante, completând formularul "Situaţia locurilor de muncă vacante".
Prin încadrarea în muncă cu contract pe perioadă nedeterminată a tinerilor absolvenţi (promoţia 2011) angajatorii pot beneficia, conform prevederilor art. 80, din Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, de scutire, pe o perioadă de 12 luni, de plata contribuţiei datorate la bugetul asigurărilor pentru şomaj, aferentă absolvenţilor încadraţi. De asemenea, ei beneficiază şi de o subvenţie lunară, pe această perioadă, pentru fiecare absolvent, astfel: o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data încadrării în muncă, pentru absolvenţii ciclului inferior al liceului sau ai şcolilor de artă şi meserii; o sumă egală cu de 1,2 ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data încadrării în muncă, pentru absolvenţii de învăţământ secundar superior sau învăţământ postliceal; o sumă egală cu de 1,5 ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data încadrării în muncă, pentru absolvenţii se învăţământ superior. Angajatorii care încadrează în muncă pe durată nedeterminată absolvenţi din rândul persoanelor cu handicap, ai formelor de învăţământ menţionate primesc, lunar, sumele aferente pe o perioadă de 18 luni.
În primele 7 luni ale anului, AJOFM Brăila a acordat subvenţii unui număr de 32 de angajatori, în valoare de 188.359 lei, pentru 47 de absolvenţi încadraţi în muncă, dintre care 17 angajaţi de la începutul anului 2011. Informaţii suplimentare privind organizarea acestei acţiuni se pot obţine de la AJOFM Brăila, cu sediul pe B-dul Dorobanţilor, nr.603-605, tel./fax 0239/611.519, 0239/611.386.
Persoanele interesate pentru a participa la această acţiune şi care au domiciliul în raza localităţilor Făurei şi Însurăţei vor contacta Punctele de Lucru Făurei, cu sediul în oraşul Făurei, str. Republicii, nr.36, tel.0239/661749, respectiv Însurăţei, cu sediul în oraşul Însurăţei, şos. Brăilei, nr.18, tel.0239/660.574.
Categorie articol: 

Comentarii