Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

AJF Brăila a stabilit formatul campionatelor de fotbal judeţene de seniori

• Liga a IV-a va pleca la drum cu 8 echipe • Liga a V-a va avea la start 35 de formaţii  •campionatele ar urma să înceapă pe 19, respectiv 20 septembrie • “Este, însă, un proiect care poate fi aplicat doar dacă pe 15 septembrie se va renunţa la actualul protocol medical”, spune Mihai Ianoş

 

Pe data de 21 august s-au încheiat înscrierile iar Asociaţia Judeţeană de Fotbal (AJF) Brăila a stabilit formatul competiţiilor de fotbal pentru seniori, pe care acest for le organizează.

Astfel, Liga a IV-a va fi formată din opt echipe şi anume, Victoria Traian, Viitorul Însurăţei, ACSC Cazasu, Viitorul Şuţeşti, Voinţa Vişani, Dacia Berteşti, Dacia Unirea 2 Brăila şi Daous Dava Brăila. Conform proiectului propus de AJF Brăila, campionatul Ligii a IV-a ar urma să înceapă pe data de 19 septembrie, asta numai dacă de pe 15 septembrie va înceta starea de alertă şi se va schimba şi protocolul medical impus de către Direcţia de Sănătate Publică, Federaţia Română de Fotbal (FRF) şi Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS). În ediţia 2020-2021 a acestui campionat se vor disputa două tururi şi două retururi.

În Liga a V-a s-au înscris 35 de echipe, acestea urmând a fi împărţite în trei serii. Se va juca tur retur, după care primele 6 echipe din fiecare serie se vor califica pentru turneul play-off iar celelalte 6 pentru turneul play-out.

Campionatul Ligii a V-a ar urma să înceapă pe data de 20 septembrie, numai dacă AJF Brăila, va avea acceptul forului de la Bucureşti.

Noutăţile din acest eşalon le reprezintă echipele nou înfiinţate din Muchia şi Dacia Berteşti 2. De asemenea, în Liga a V-a vor activa Pandurii Tudor Vladimirescu, Voinţa Plopu şi Dinamic Unirea.

“Înscrierile s-au încheiat. În Liga a IV-a vor activa opt formaţii şi se vor disputa două tururi şi două retururi, iar în Liga a V-a vor fi 35 de echipe care vor fi repartizate în trei serii. Vor fi două grupe de câte 12 formaţii şi una cu 11. Se va juca tur-retur, astfel că vor fi 22 de partide, după care urmează turneele play-off şi play-out. În proiectul nostru se specifică şi datele la care vor începe aceste două campionate dar totul depinde de ce decizii se vor lua începând cu 15 septembrie. Este, însă, un proiect care poate fi aplicat doar dacă pe 15 septembrie se va renunţa la actualul protocol medical. Dacă FRF va decide că protocolul existent va rămâne în acest format de acum, este puţin posibil ca AJF-urile să-şi poată relua activitatea fotbalistică judeţeană”, ne-a declarat Mihai Ianoş, secretarul AJF Brăila.

La nivelul competiţiilor juvenile nu s-a luat nicio decizie. Planurile privind

desfăşurarea următoarelor campionate judeţene urmând a fi făcute după reluarea şcolilor şi după ce se va da un nou protocol de desfăşurare al competiţiilor de copii şi juniori de către Direcţia de Sănătate Publică Brăila.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii