Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Agricultura braileana in doliu

Ieri, s-a stins din viata unul din cei mai cunoscuti agronomi ai judetului Braila, ing. Dumitru Danielescu. O viata si o cariera curmate brusc de o boala nemiloasa, mult prea devreme, spun prietenii. Profesionist desavirsit, de-a lungul anilor, Mitica Danielescu s-a impus in agricultura braileana ca un
specialist de marca si a condus, in cei 40 de ani de activitate, destinele unor importante societati sau institutii din domeniul agricol. Si-a inceput cariera in 1966, ca laborant in cadrul Statiunii Experimentale, iar in paralel a urmat si cursurile Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi, Facultatea de Agricultura pe care a absolvit-o in 1972. Ca proaspat absolvent, Danielescu a parasit Statiunea si activitatea de cercetare si a preluat functia de director tehnic al uneia din cele mari exploatatii agricole ale vremii, IAS Urleasca. Pentru rezultatele deosebite obtinute la Urleasca in cei 11 ani, in 1983 a fost cooptat in echipa de conducere a IAS Insula Mare a Brailei, iar din 1987, in a altei societati de elita, IAS Rimnicelu. In 1989 a fost numit in functia de director al Trustului IAS Braila, iar dupa desfiintarea acestuia, in 1991 si pina in 1996, a facut parte din echipa de conducere a Directiei Agricole. Infiintarea celei mai mari si mai complexe societati agricole din Romania, Concernul "Braigal", a insemnat pentru Danielescu un nou loc de munca - director tehnic al concernului, functie pe care a detinut-o pina in 1998 cind a parasit definitiv sectorul de stat. Din 1998, numele ing. Danielescu este strins legat de "Alcedo", sub conducerea lui, reprezentanta acestei firme la Braila reusind sa devina unul din cei mai importanti distribuitori de pe piata regionala de pesticide, ingrasaminte si seminte.
Ieri, mii de producatori agricoli din Braila au aprins o luminare si au inaltat o ruga pentru cel care a fost un bun colaborator, prieten si coleg, ing. Dumitru Danielescu.
Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii