Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Agricultorii ies cu utilajele in strada

Avind in vedere situatia catastrofala din punct de vedere financiar cu care se confrunta, miercuri, circa 400 de agricultori, membri ai Asociatiei Producatorilor Agricoli (APA) Braila si ai filialei locale a Federatiei Agrostar, vor organiza un mars si un miting de prostest in municipiul Braila. Fermierii si-au dat intilnire la ora 9.00, in zona intersectiei Soselei de Centura cu Soseaua Buzaului, de unde, insotiti de tractoare si combine, vor pleca intr-un mars pe traseul: Sos. Buzaului - Bariera - str. Calarasilor - Palatul Agriculturii. Conform programului, intre orele 11.00-13.00, fermierii vor picheta Prefectura si vor inmina prefectului si directorului Directiei Agricole o scrisoare de protest si o lista de revendicari. Concret, agricultorii cer, in primul rind, sustinere financiara din partea statului roman la culturile ce se infiinteaza in aceasta toamna, cel putin la nivelul anului 2007, reducerea pretului motorinei pentru agricultura la 50% din pretul practicat la pompa, interventia statului pe piata produselor agricole pentru eliminarea speculantilor, reabilitarea sistemului national de irigatii - subventii la energie si apa de irigat (mai ales in judetul nostru cu seceta excesiva), declararea judetului Braila - judet calamitat, si completarea nivelului subventiei pe suprafata de la Uniunea Europeana la nivelul de 400 euro/ha.
"Romania are un potential agricol deosebit ce poate fi pus in evidenta printr-un program strategic de scurta si lunga durata cu costuri foarte mici. Agricultura nu poate progresa fara reducerea importurilor, prin absorbtia interna a produselor agricole romanesti, cresterea sectorului zootehnic si prelucrarea produselor atit vegetale, animale, cit si legume si fructe", se mentioneaza in comunicatul de presa dat ieri publicitatii de APA Braila.
De precizat ca miscari asemanatoare vor fi organizate in aproape toate municipiile resedinta de judet din tara.
Ultima actiune de asemenea anvergura a avut loc in aceasta primavara, in capitala, si a reunit citeva mii de fermieri din intreaga tara.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii