Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Agresorii de la "Rebel", trimişi în faţa instanţei

* agresorii sunt încă în spatele gratiilor, încercările lor de a scăpa de arest fiind în zadar

Cei trei brăileni care l-au lăsat fără un ochi pe un tânăr de 26 de ani, în Clubul "Rebel", au ajuns în faţa instanţei. Agresorii au fost cercetaţi şi trimişi în judecată pentru infracţiunile de vătămare corporală gravă, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, lovire sau alte violenţe şi port ilegal de armă albă.
Georgian Oprea, zis "Cocuţă" (22 de ani), Cristian Mureş, zis "Bocciul" (22 de ani) şi Ionuţ Mirea, zis "Neon" (25 de ani) se află încă în spatele gratiilor, încercările lor de a scăpa de arest fiind în zadar. Aceştia sunt acuzaţi că în dimineaţa zilei de 3 aprilie au agresat un brăilean, când încercau să pătrundă cu forţa în Clubul "Rebel", în timp ce grupul din care făcea parte victima dorea să iasă. Ei au fost opriţi la uşă de administratorul clubului întrucât aveau interdicţie în unitate, din cauza scandalurilor repetate. Supăraţi că victima s-a băgat în seamă atunci când ei "negociau" intrarea în club, unul dintre agresori s-a năpustit cu un cuţit asupra tânărului care vroia să iasă, iar ceilalţi l-au lovit cu picioarele.
00agres1Potrivit anchetatorilor, în noaptea de 2 spre 3 aprilie, în jurul orei 4.30, inculpaţii, împreună cu câţiva prieteni, s-au întors în municipiul Brăila de la o discotecă din comuna Viziru, unde au stat pe timpul nopţii şi au consumat băuturi alcoolice, hotărând de comun acord să continue distracţia la Clubul "Rebel". Planul nu a funcţionat însă aşa cum au vrut ei, la intrarea în club fiind opriţi de administrator şi paznic, care le-au spus că nu le permit accesul în unitate întrucât programul se apropia de sfârşit, iar unii dintre ei au mai făcut scandal acolo. "Inculpaţii au refuzat să plece, iar în momentul în care mai mulţi clienţi se îndreptau către ieşirea din local cu intenţia de a părăsi clubul, i-au împiedicat să facă acest lucru şi i-au împins pe scări. În aceste împrejurări, neexistând o altă cale de acces în unitate, inculpaţii au început să se comporte violent faţă de persoanele aflate pe scările ce făceau trecerea între încăperile localului şi ieşirea din acesta", precizează anchetatorii. Atunci, partea vătămată, Robert S., a fost împinsă pe scări, iar ulterior Georgian Oprea a atacat-o cu un cuţit pe care îl purta asupra sa, provocându-i numeroase plăgi înjunghiate pentru care victima a necesitat 50 - 55 de zile de îngrijiri medicale. Apoi, inculpaţii Cristian Mureş şi Ionuţ Mirea s-au repezit şi ei asupra tânărului care era căzut şi sângera abundent, lovindu-l în mod repetat cu picioarele pe tot corpul. Ei au fost opriţi de paznic şi administratorul clubului, care au intervenit cu dificultate din cauza numărului mare de persoane aflate pe scări. Imediat a fost sesizată Poliţia, un echipaj deplasându-se de urgenţă la faţa locului, însă, între timp, agresorii reuşiseră să îşi ia tălpăşiţa. Victima a ajuns la spital, unde a suferit o intervenţie chirurgicală, fiindu-i scos globul ocular stâng.
În ziua de 7 aprilie, pe numele agresorilor au fost emise, în lipsă, mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile de la data prinderii şi încarcerării, cei trei fiind daţi în urmărire la nivel naţional şi internaţional. După o lună de căutări, poliţiştii brăileni au reuşit să-i găsească pe "Cocuţă", "Bocciul" şi "Neon", care fugiseră în Germania imediat după comiterea faptelor, fiind prinşi şi încarceraţi când au revenit în ţară. Fiind audiaţi, atacatorii au recunoscut că au fost implicaţi în incidentele din noaptea de 2 spre 3 aprilie, însă au încercat să dea vina pe partea vătămată, care, fără motiv, l-ar fi lovit cu pumnul în faţă pe Georgian Oprea, în timp ce acesta stătea de vorbă cu administratorul pe scări. Susţinerile inculpaţilor au fost însă infirmate prin declaraţiile părţii vătămate, precum şi prin declaraţiile martorilor.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii