Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Agresiune sexuala asupra unui copil de 9 ani

Baietel de noua ani, agresat sexual. Este cazul unui copil din comuna Chiscani, a carui bunica a depus recent plingere la Directia pentru Protectia Copilului si la Politie, ingrijorata de starea micutului. Bunica, E. T., are in grija cei doi copii ai fiicei sale plecata in Italia, cu concubinul, si sustine ca a observat, de citeva luni, ca nepotul de 9 ani este mai nervos si mai speriat, in prezenta anumitor barbati. Pentru ca a observat ca barbatii in prezenta carora copilul se simte inconfortabil sint concubinul mamei - care nu este tatal sau natural - si nasul de botez al copilului mai mic, prieten de-al concubinului, femeia ii banuieste pe cei doi ca ar fi autorii agresiunii sexuale. Ea ne-a declarat ca avea de mult dubii asupra orientarii sexuale a celor doi barbati si ca, in timp, a observat mai multe amanunte care au dus-o cu gindul la faptul ca acestia ar fi homosexuali. Mai mult, femeia sustine ca i-ar fi atras atentia si fiicei sale asupra acestui lucru, insa ea nu a vrut sa tina seama de avertismentele sale. Bunica l-a dus pe baiat intii la medic, pentru a se convinge ca banuielile sale au o baza reala, iar certificatul medico-legal a confirmat acest lucru. "Minorul prezinta modificari vechi specifice actelor de inversiune sexuala", se arata in documentul eliberat de medicul legist, la capitolul "concluzii". Primul drum, dupa ce a avut confirmarea agresiunii asupra nepotului sau, femeia l-a facut la Directia pentru Protectia Copilului, unde a discutat cu specialistii institutiei. Nu de alta, spune bunica, dar daca concubinul fetei sale, in virsta de 30 de ani, este plecat din tara si vine acasa de doua-trei ori pe an, nasul de botez al celui mic, care are 50 de ani, vine cel putin o data pe luna la ei, pentru a le aduce copiilor bani pentru intretinere trimisi din Italia de mama lor. Femeia spune ca individul le aduce celor mici, cu aceasta ocazie, si dulciuri, pentru a-i atrage si ca, de fiecare data cind vine acesta, si-i ia in brate pe cei mici, o trec fiorii. Ca sa fie sigura, ea l-a controlat si pe baietelul de 5 ani, insa se pare ca acesta nu a cazut victima vreunei agresiuni sexuale.
"Bunica a facut o sesizare la DGASPC, si a prezentat si un certificat care atesta faptul ca minorul a fost victima unui abuz sexual. Noi vom instrumenta cazul baietelului, il vom include intr-un program de consiliere psihologica si vom colabora cu Politia, in scopul de a lamuri situatia. Copilul nu va fi separat de bunica, pentru ca se considera ca aceasta ii poate oferi un mediu adecvat si il poate proteja. Bunica a formulat o serie de acuzatii si urmeaza a se stabili de catre organele abilitate daca acestea sint intemeiate, mai ales ca este vorba despre un abuz mai vechi. Oricum, si bunica va fi consiliata pentru a-l ajuta pe baietel sa depaseasca traumele emotionale", ne-a declarat Alexandru Sculschi, directorul DGASPC Braila.
Bunica victimei a depus o sesizare si la Politie, unde a dat informatii si asupra celor pe care-i banuieste a fi vinovatii. "Bunica a depus la noi o reclamatie care a fost inregistrata si se fac cercetari pentru stabilirea imprejurarilor exacte in care s-ar fi produs agresiunea", ne-a declarat ag. sef Jenel Sogor, purtator de cuvint al IJP Braila.
Categorie articol: 

Comentarii