Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Aglomeraţie la APIA pentru subvenţia la motorină

• agricultorii mai au timp până luni, inclusiv, să înregistreze cererile pentru a beneficia de sprijinul financiar aferent achiziţiei de combustibil utilizat pentru agricultură

 

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) le reaminteşte potenţialilor beneficiari că mai au la dispoziţie doar două zile, respectiv vineri, 28 octombrie şi luni, 31 octombrie, inclusiv, pentru a depune cererile de plată a ajutorului pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente perioadei 1 iulie - 30 septembrie 2016 (trim. III al anului 2016).

Potrivit informaţiilor prezentate de către conducerea APIA Brăila, până în prezent au îndeplinit formalităţile de accesare a subvenţiei la motorină un număr de circa 400 de fermieri, dintr-un total de aproximativ 700 de potenţiali beneficiari. De altfel, instituţia brăileană a fost luată cu asalt, zilele acestea, de către întârziaţii care au lăsat pe ultima sută de metri depunerea cererii de subvenţie la motorină.

Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenţei dintre acciza standard şi acciza redusă (stabilită la 21 euro/1.000 litri) pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură.

Pentru toate sectoarele de activitate agricolă în cazul cărora se subvenţionează motorina, beneficiarii trebuie să depună, alături de cerere – formular tip, copii ale facturilor fiscale de cumpărare a motorinei emise de vânzător pe numele solicitanţilor.
Categorie articol: 

Comentarii