Mergi la conţinutul principal

Agitaţie în CLM pe tema PUZ-ului pentru «Caporalul Muşat»

Unul dintre proiectele care au agitat ieri spiritele în rândul consilierilor locali a fost cel legat de Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru Ansamblul "Caporalul Muşat". Mai exact, încă de la începutul şedinţei ordinare a CLM, PDL-istul Marian Fusea a propus retragerea de pe ordinea de zi a proiectului amintit, deoarece, în opinia lui, modificările aduse ar fi trebuit să facă obiectul unei hotărâri de sine stătătoare.
Concret, modificările la care a făcut referire consilierul Fusea constau în dezmembarea celor trei loturi existente pentru realizarea de străzi, dar şi la menţinerea de către SC Apan Motors SRL a patru clădiri care, iniţial, au fost vizate pentru demolare.

"Grupul consilierilor Partidului Democrat Liberal solicită scoaterea de pe ordinea de zi a punctului 15 (n.r. - proiectul amintit mai sus). Considerăm că articolul 3 al acestuia nu face obiectul hotărârii de consiliu local care se referă strict la dezmembrarea terenului ca să creeze străzi. Articolul 3 se referă la menţinerea concesiunii de către concesionar a patru clădiri, drept pentru care considerăm că trebuie scos de pe ordinea de zi şi introdus în altă hotărâre de Consiliu Local", a declarat Fusea. Împotriva schimbărilor apărute s-au arătat şi consilierul independent Simona Drăghincescu, dar şi cei 4 consilieri PPDD, în frunte cu Traian Adrian. "Vă atrag atenţia că acest proiect schimbă în totalitate tot ceea ce am aprobat până acum, creând posibilitatea ca fiecare să facă ceea ce vrea după ce obţine în concesiune o anumită suprafaţă. Dacă ar fi fost scos la licitaţie pentru concesiune, aşa cum este acum, cu siguranţă am fi avut mult mai mulţi participanţi la această licitaţie şi n-ar fi luat-o cineva pentru că nu voia nimeni să vină să ne facă nouă drumurile. E logic. Doar dacă nu s-a gândit cineva la ceea ce urmează să se întâmple acum", a completat Drăghincescu. Totodată, PPDD-istul Traian Adrian a ţinut să îşi manifeste nemulţumirea vizavi de faptul că proiectul legat de zona "Caporal Muşat" nu încetează să sufere modificări, amintind de episodul Cora, idee de la care a pornit întreaga afacere.

Simionescu: "Acela este un punct fără de care nu putem merge mai departe"

Acesta a fost răspunsul primarului Aurel Simionescu la propunerea făcută de democrat liberalul Marian Fusea. Acesta a încercat să vină cu o explicaţie pentru a calma spiritele şi a lămuri consilierii în legătură cu necesitatea aprobării proiectului. "Eu vreau să vă uitaţi - noi scoatem punctul acela, nu e nicio problemă -, numai că acela este un punct fără de care nu putem merge mai departe atunci când vrem să facem evaluarea şi să o supunem spre aprobare în Consiliul Local. Iniţial, noi am aprobat ca acele clădiri să fie demolate. În momentul acesta ele rămân acolo. Dacă rămân acolo, concesionarul trebuie să plătească o redevenţă în plus pentru acele clădiri. Ca să putem face acest lucru, noi trebuie să fim de acord că acele clădiri nu se mai dărâme şi să facă obiectul unei evaluări. Chestiunea respectivă spune «contravaloarea va fi stabilită în baza unui raport de evaluare însuşit de Consiliul Local». Deci, ca noi să putem veni în Consiliul Local cu o astfel de evaluare mai mică, mai mare etc, trebuie să fim de acord că acele clădiri rămân. Ăsta este sensul punctului 3. Iar străzi şi toate celelalte, dacă ele devin domeniu public, sigur că nu pot face obiectul concesiunii unei persoane", a declarat Simionescu.
Proiectul a trecut în cele din urmă cu 18 voturi "pentru", două abţineri din partea PDL-istului Daniel Mitrofan (n.r. - preşedintele şedinţei) şi a Elenei Rădulescu (PC) şi şase voturi "împotrivă" ale lui Fusea, Drăghincescu şi cei patru consilieri PPDD.
Cu acelaşi număr de voturi, CLM Brăila a aprobat, ieri, un al doilea proiect legat de zona "Caporal Muşat", privind denumirile străzilor şi pieţelor din ansamblul amintit.
Reamintim că la începutul lunii, în cadrul unei şedinţe extraordinare, consilierii şi-au dat girul vizavi de PUZ-ul realizat de SC Apan pentru "Caporal Muşat". Trebuie menţionat că pe locaţia fostei unităţi militare ar urma ca omul de afaceri Mircea Andreev să construiască, în linii mari, un complex comercial şi o bretea rutieră care să lege Calea Călăraşilor de Şoseaua Buzăului, plus un sens giratoriu. El a concesionat terenul respectiv prin intermediul uneia dintre firmele din grupul "Apan" pe care îl conduce. Concesionarea a fost făcută pe o perioadă de 49 de ani, contra unei redevenţe de 52.000 euro anual.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro