Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Agenda publica nu este aceeasi cu agenda guvernantilor

Saptamini pierdute, in Parlament. Astfel caracterizeaza deputatul PSD de Braila urmatoarele zile, primele ale sesiunii ordinare a Parlamentului. Tudose spune ca, in aceste saptamini, se vor discuta cele peste 200 de amendamente la schimbarea regulamentului Camerei Deputatilor, in conditiile in care membrii Executivului spun pe unde pot ca prioritatile momentului sint legate de integrarea europeana. "Toti reprezentantii Guvernului, si toti reprezentantii partidelor aflate in coalitia de la putere spun ca Parlamentul va trebui sa faca o multime de legi pentru accelera integrarea. Si tot ei forteaza aceasta nebunie cu schimbarea presedintilor celor doua camere, blocind pur si simplu activitatea Parlamentului. O preocupare importanta pentru guvernanti mai este analiza secretarilor de stat, iar declaratiile in acest sens sint fabuloase: ca vor da afara pe cei care au luat la evaluare nota 7 si 8. Eu va spun ca daca vor face acest lucru, practic, isi vor da afara premiantii, fiindca astia sint cei mai buni pe care-i au: de 7 si de 8. Nu de alta, dar de 9 si de 10, daca ne uitam pe geam si vedem Romania reala, nu prea avem".
Tudose mai urmareste cu interes si actiunile de socializare ale membrilor Executivului: "Preocuparea principala pentru ei o reprezinta si acum socializarea si cursurile de macelarie: cum se transeaza mai bine situatia, ca sa imparta ciolanul la toata lumea. In nici un caz nu se intilnesc cu tot Guvernul si toata Alianta, pentru a vedea ce se mai face cu tara asta".
Si senatorul PSD Aurel Simionescu este de parere ca unele sint prioritatile tarii, si altele, prioritatile Aliantiei PNL-PD, si ale Coalitiei aflate la putere: "Au o tendinta de a face altceva decit ceea ce trebuie sa facem. Spunem ca prioritatile Romaniei sint cele de integrare, dar ne ocupam de alte lucruri. Camera Deputatilor va trebui sa aprobe toate legile pe care noi, Senatul, le-am aprobat in sesiunea anterioara, vreo 50 de legi. In loc sa ia in discutie aceste legi, care sint pentru integrarea europeana, Camera Deputatilor se va ocupa sa dezbata cele 300 de amendamente la regulament. In loc sa se ocupe de celelalte legi pe care le avem in portofoliu, Senatul va lua in discutie cele 400 de amendamente la regulament. Nu reusim sa ne ocupam decit de schimbarile noastre, in interior, de schimbarea ministrilor si a secretarilor de stat, iar impresia este una de nesiguranta. Daca ar fi niste schimbari care sa ne conduca la o activitate mai buna, ar fi ceva, dar nu este cazul".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii