Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

GALERIE FOTO: Agenții de poliție își strigă oful în stradă: ”Azi, în sfânta zi de joi, ne vrem caschetele înapoi”

* astăzi, dis de dimineață, cei 100 de agenți din cadrul IPJ Brăila s-au urcat în autocare, din zona Sălii Polivalente, fiind dotați cu un banner de 3,5 metri și pancarde cu mesaje clare * au ajuns la București și s-au alăturat colegilor protestatari din cadrul Sindicatului Național al Agenților de Poliție, fiind vorba despre o participare intensă

 

 

Protestul agenților de poliție a început în forță, încă de dimineață. În fața sediului MAI s-au adunat aproape 1.500 de protestatari, numărul celor așteptați fiind în jur de 2.000.

De la Inspectoratul de Poliție Județean Brăila au plecat 100 de agenți, membri ai Biroului Teritorial Brăila al Sindicatului Național al Agenților de Poliție. Ei s-au întâlnit, astăzi dimineață, la ora 6.00, în zona Sălii Polivalente de unde au plecat cu autocarele. Nu s-au dus la București cu mâna goală, ci s-au dotat cu un banner de 3,5 metri și pancarde cu mesaje clare și la obiect. Ei cer salarii mai mari și speră ca, prin acțiune de protest, să aibă sorți de izbândă.

Chiar în fotografiile transmise de la protest, de polițiștii brăileni, se observă cum aceștia suflă în fluiere pentru a se face auziți. În fotografii apar și mesajele postate pe pancardele polițiștilor brăileni : "Doamna Carmen, de 8 ani pentru poliție nu-s bani", "Nu dormeam, dar ne-am trezit... rămâne cum am stabilit", "Nu pot face meserie cu pistol de jucărie și din banii mei hârtie", ”Ultimul protest cu noi, ne-a adus griji și nevoi. Azi, în sfânta zi de joi, ne vrem caschetele înapoi

Președintele SNAP, Adrian Diugu, a declarat, pentru presa națională, că agenții de polișie solicită în primul rând plata sporurilor în raport cu salariul de 1.450 de lei, și nu cu cel din 2009. Liderul sindical a mai spus că alte revendicări vizează eliminarea diferențelor mari de salarizare dintre agenți și ofițeri, problemă ce poate fi corectată prin adoptarea noii Legi a salarizării unitare, precum și încheierea unui nou Acord Colectiv de Muncă, în condițiile în care vechiul acord a încetat în mai 2016.

Sindicaliștii scandează "Hoții”, cântă imnul național, fluieră și suflă în vuvuzele.

 
Categorie articol: 

Comentarii