Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Agenţiile guvernamentale reorganizate nu mai pot face operaţiuni financiare de joi dimineaţa

Agenţiile guvernamentale care intră sub incidenţa Legii privind reorganizarea unor instituţii publice nu vor mai putea face operaţiuni financiare de joi dimineaţa, când intră în vigoare actul normativ, a declarat miercuri premierul în exerciţiu Emil Boc.

"Imediat, începând de joi dimineaţa, toate veniturile proprii ale agenţiilor care fac obiectul Legii - fie că se desfiinţează, fie că se comasează sau se restructurează - trec la bugetul de stat. Şi pentru asta să ştiţi că de joi dimineaţa nu mai pot face operaţiuni financiare şi toate veniturile merg la bugetul de stat, în administrarea Guvernului", a declarat Boc.

Legea privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, raţionalizarea cheltuielilor publice, susţinerea mediului de afaceri şi respectarea acordurilor cu Comisia Europeană şi FMI a fost publicat luni în Monitorul Oficial, urmând să intre în vigoare joi.

Potrivit actului normativ, începând cu data intrării în vigoare a Legii, veniturile obţinute de autorităţile şi instituţiile publice care se autofinanţează integral sau parţial se fac venit la bugetul de stat. Totodată, disponibilităţile în lei şi valută ale acestor instituţii, existente la data intrării în vigoare a Legii, se virează de asemenea integral la bugetul de stat, în urma unui mecanism ce urmează să fie stabilit prin ordin al ministrului Finanţelor, în 15 zile de la data intrării în vigoare a Legii.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii