Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Agăţate prin metoda “Loverboy”, aduse la Brăila să se prostitueze

procurorii DIICOT Tulcea au destructurat o reţea infracţională, care acţiona inclusiv pe raza municipiului Brăila • tinerele erau cazate în diferite locuinţe, unde îşi primeau clienţii

 

O grupare infracţională de proxeneţi, formată din tulceni specializaţi în a agăţa tinere prin metoda “Loverboy”, acţiona inclusiv la Brăila. Fetele erau transportate şi cazate în locuinţe din municipiul Brăila, unde le erau trimişi clienţii.

La data de 20 septembrie, procurori din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Tulcea împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară, au efectuat 3 percheziţii domiciliare în municipiul Tulcea şi în oraşul Măcin, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în comiterea infracţiunilor de trafic de minori, traficului de persoane şi proxenetism. “Din probele administrate în cauză, rezultă suspiciunea rezonabilă că, în perioada anilor 2017 – 2018, inculpaţii Nicola Marian – Gabriel, Nicola Mircea – Valentin, Nicola Alin – Cristian şi Nicola Ionuţ, au constituit un grup infracţional organizat în scopul comiterii infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism şi au racolat, prin inducere în eroare, folosind metoda «Loverboy», ameninţări şi loviri, profitând de starea vădită de vulnerabilitate, 3 persoane vătămate minore şi o persoana vătămată majoră, în vedere exploatării prin obligarea la practicarea prostituţiei. Ulterior inculpaţii le-au adăpostit şi le-au transportat în municipiile Tulcea, Brăila, Focşani şi Constanţa unde le-au înlesnit practicarea prostituţiei şi au obţinut foloase patrimoniale, respectiv sume de bani, de pe urma practicării prostituţiei de către acestea”, au stabilit procurorii.

Cu ocazia efectuării percheziţiilor domiciliare au fost ridicate sume de bani, telefoane, un autoturism, acte privind transferuri de bani.

La data de 21 septembrie s-a dispus reţinerea inculpaţilor care au fost prezentaţi Tribunalului Tulcea cu propunere de luare a măsurii arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.
Categorie articol: 

Comentarii