Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Afirmatiile lui Popescu despre antrenori il jignesc si pe Hagi

Directorul Scolii Federale de Antrenori din cadrul FRF, Mircea Radulescu, a declarat, miercuri, ca afirmatiile fostului international Gheorghe Popescu, conform carora tehnicienii romani nu au valoare, il jignesc si pe Gheorghe Hagi, antrenor la Poli Timisoara.
"Nu stiu ce reactie poate avea cumnatul lui (n.r. - Gheorghe Hagi), dar il atinge si pe el. Popescu nu este antrenor, are cultura fotbalistica, a avut antrenori valorosi, dar aceasta este o problema de detaliu si cam risca cu astfel de vorbe. Il respect pe Gica Popescu, dar il asteptam la noi sa se documenteze daca vrea", a declarat Radulescu intr-o conferinta de presa.
Fostul impresar Gheorghe Popescu declarase, la revenirea in tara dupa vacanta de Sarbatori, ca in Romania sint prea putini antrenori valorosi, lucru demonstrat de rezultatele bune obtinute de tehnicienii straini ce vin sa lucreze in Divizia A.
Intrebat care crede ca sint motivele pentru care fostul international a facut acele declaratii, Mircea Radulescu a afirmat: "Poate ca este suparat dupa ce s-a intimplat anul trecut, la alegerile pentru presedintia FRF. Poate fi o varianta si faptul ca tot ce este in FRF este legat piramidal de Mircea Sandu".
Radulescu a afirmat ca aprecieri asupra activitatii SFA pot face doar conducerea FRF si Comisia Tehnica a UEFA. "Am fost evaluati de vreo doua ori de catre UEFA si am iesit bine, ni s-au adresat felicitari pentru progresele realizate", a comentat Radulescu.
Directorul SFA a subliniat ca Gheorghe Popescu are dreptate cind spune ca antrenorii romani ar trebui sa se simta jenati de venirea tehnicienilor straini si ca este de acord cu afirmatia sa conform careia antrenorii de la copii si juniori sint sub orice critica. "Mai bine zis, antrenorii romani ar trebui sa se simta concurati. Fara miscarea continua a antrenorilor fotbalul ar fi mai putin interesant", a adaugat Radulescu.
Mircea Radulescu a declarat ca venirea antrenorilor straini trebuie privita totusi ca un lucru pozitiv, chiar daca acestia nu au dus munca pina la capat. "Ei n-au prea avut carti de vizita, dar munca lor a fost buna. Nu am nimic cu antrenorii straini, dar ar fi bine sa vina in Romania antrenori cu carti de vizita, am vrea un antrenor strain care sa cistige campionatul, atunci am avea si mai multe cuvinte de lauda", a comentat oficialul FRF.
Radulescu a explicat motivele pentru care tehnicienii straini sint preferati celor romani: "Nu ne putem opune strategiei cluburilor. Jucatorii romani sint mai receptivi in fata strainilor. Noi trebuie sa ne perfectionam in relatiile cu jucatorii. Antrenorii straini sint mina forte, nu le arde de glume. Din acest punct de vedere, sint peste ai nostri. Nu cred ca este vorba de lipsa de incredere in antrenorii romani".
Mircea Radulescu a adaugat ca exista o generatie talentata si este pacat sa nu li se acorde incredere antrenorilor respectivi. "Antrenori cu licenta Pro, precum Aurel Sunda, Mihail Marian, Dan Firiteanu, Emil Sandoi sau Nicolae Manea nu au loc in fotbalul nostru", a spus Radulescu.
Directorul SFA a vorbit si despre relatia sa cu fostul antrenor stelist Walter Zenga. "Masura schimbarii sale nu poate fi comentata, a fost buna din moment ce s-a indeplinit obiectivul, cistigarea titlului. S-a inteles atunci ca le-ar fi zis jucatorilor, in pauza meciului de la Galati: "Pina acum v-am dus eu in spate". Cind am vorbit la telefon, mi-a zis ca si in Italia, la antrenori celebri precum Lippi, Capello, cind o echipa se clatina, dar este aproape de obiectiv, sa li se spuna jucatorilor: "Am dus impreuna o munca grea, acum, in final, responsabilitatea este mai mult a voastra", ca sa-i trezeasca", a comentat Radulescu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii