Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Afaceri in scadere si pierderi mai mari pentru "Celhart Donaris"

Raportul de activitate in primele 9 luni ale acestui an a producatorului de hirtie si celuloza "Celhart Donaris" SA Braila indica un important regres la majoritatea capitolelor importante din bilant. Astfel, cifra de afaceri s-a redus aproape la jumatate in primele noua luni, comparativ cu perioada similara a anului trecut, la circa 27 milioane lei, iar pierderile firmei s-au triplat, ajungind la 3,3 milioane lei. Ca termen de comparatie, in primele noua luni din 2005, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 50,8 milioane lei si pierderi de 1,1 milioane lei. Cifra de afaceri a companiei a scazut, anul trecut, cu 18%, pina la 60,2 milioane lei. Cu privire la datele privind activitatea firmei, organizatia sindicala din cadrul firmei s-a aratat dezamagita de situatia in care a ajuns unitatea: "Ne asteptam ca de la an la an sa ne mearga mai bine. Din pacate, anul acesta abia s-au lucrat circa 3 luni cumulat si acest lucru se vede in rezultatele de bilant", ne-a declarat liderul de sindicat Aurel Dumitras.
Actionarul majoritar al "Celhart Donaris", cu 82,7% din titluri, este firma "Ecopack" care a ajuns la aceasta contributie la capitalul social prin majorari succesive in ultimul an. Urmatorul actionar ca portofoliu detinut este SIF Banat-Crisana, cu circa 16,1% din titluri.
Actiunile "Celhart Donaris" sint listate la bursa "Rasdaq", potrivit informatiilor prezentate pe pagina de web, ultima tranzactie realizindu-se in luna februarie, la un pret de 1,2 lei pe actiune, comparativ cu 2,5 lei valoarea nominala a unei actiuni.
Reamintim ca grupul "Ecopack - Ecopaper", firme apartinind omului de afaceri Vladimir Cohn, a preluat "Celhart Donaris" in 2004.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii