Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Afaceri cu droguri în Călăraşi IV

O grupare specializată în traficul de droguri de mare risc, în special cannabis, a fost destructurată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Brăila. Doi dintre traficanţii de droguri au fost prinşi în flagrant, în timp ce tranzacţionau marfa. Aceasta era procurată de la unul dintre membrii grupării şi era apoi vândută în cartierul Călăraşi IV din municipiu. Miercuri, poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Brăila, cu sprijinul poliţiştilor Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, au efectuat 14 percheziţii domiciliare, în Brăila şi Galaţi. În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate peste 213 grame de cannabis, 3 autoturisme, 600 de euro, 7 unităţi XBOX şi 6 televizoare LCD. Potrivit anchetatorilor, 20 de persoane au fost depistate şi conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila şi ulterior la sediul DIICOT- Biroul Teritorial Brăila, în vederea audierii şi dispunerii de măsuri legale. După cum a precizat scms. Jenel Şogor, purtător de cuvânt al IPJ Brăila, patru dintre membrii grupării sunt brăileni, cu vârste cuprinse între 20 şi 47 de ani, doar unul fiind gălăţean, în vârstă de 24 de ani. Trei au fost reţinuţi şi au fost "cazaţi" la arest, ceilalţi fiind cercetaţi sub control judiciar.

Traficanţii vindeau drogurile în cartier Călăraşi IV

Procurorii DIICOT au procedat la data de 17 iunie, la prinderea în flagrant a inculpatului Marian Lupaşcu, zis "Momeală" în timp ce cumpăra substanţe psihoactive de la inculpatul Bogdan Ionuţ Mila.
"În cauză există suspiciunea rezonabilă că în luna septembrie 2014, în municipiul Brăila, s-a constituit un grup infracţional organizat, având ca scop obţinerea de venituri materiale din activităţi de procurare, transport, depozitare, porţionare şi vânzare de droguri de risc (cannabis) şi de mare risc (pentedronă), precum şi de substanţe psihoactive. În cadrul grupului infractional condus de către inculpatul Lupaşcu Marian au activat inculpaţii Lupaşcu Daniel, Sîrghiuţă Ionuţ şi Neagu Alexandru Ionuţ, fiecare având rol bine determinat în activitatea infracţională. S-a stabilit că drogurile distribuite de către membrii grupului infracţional erau comercializate sub forma unor plicuri din plastic transparent autosigilante, ce conţineau o substanţă vegetală mărunţită de culoare verde, contra sumei de 10 lei bucata", se arată în comunicatul DIICOT.
Din cercetările şi investigaţiile efectuate s-a stabilit faptul că inculpatul Alexandru Ionuţ Neagu procura drogurile de la inculpatul Marian Lupaşcu, iar ulterior le comercializa, în cartierul Călăraşi IV din municipiul Brăila. La rândul său, inculpatul Marian Lupaşcu, se aproviziona frecvent cu substanţe psihoactive de la inculpatul Alexandru Cătălin Voicu. La sediul DIICOT - Biroul Teritorial Brăila au fost duse cele 20 de persoane iar inculpaţii reţinuţi sunt Marian Lupaşcu, Daniel Lupaşcu şi Alexandru Ionuţ Neagu, în timp ce Ionuţ Sîrghiuţă şi Bogdan Ionuţ Mila sunt cercetaţi sub control judiciar. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul organelor poliţiei judiciare din cadrul BCCO Galaţi, SCCO Brăila, I.P.J. Brăila - Serviciul Acţiuni Speciale.

 
Categorie articol: 

Comentarii