Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Adriana Grand, premiata pentru scenografia la "Visul unei nopti de vara"

Saptamina trecuta, la Baia Mare a avut loc cea de-a XV-a editie a Festivalului International de Teatru Atelier la care Teatrul "Maria Filotti" a participat cu spectacolul "Visul unei nopti de vara", realizat in directia de scena a lui Victor Ioan Frunza, scenografia fiind semnata de Adriana Grand. Juriul a recompensat spectacolul cu premiul pentru cea mai buna scenografie, iar directorul festivalului, Radu Macrinici, a invitat Teatrul "Maria Filotti" la editia din 2008 cu trei reprezentatii, ca o apreciere pentru calitatea repertoriului.
Un comunicat de presa al Teatrului "Maria Filotti" precizeaza ca festivalul este o manifestare teatrala neconventionala cu caracter exploratoriu, care isi propune sa semnaleze, prin intermediul spectacolelor invitate, cele mai noi tendinte in dramaturgia, regia, scenografia, coregrafia si arta actorului secolului al XXI-lea.
Despre aceasta creatie, in cadrul unui interviu acordat ziarului nostru, Adriana Grand a declarat: "Am mers pe ideea de umbra si lumina. Vom vedea lumea contemporana putin exacerbata. Va fi exact ca in vis, cind totul capata proportii foarte mari. Asa am incercat sa facem si diferenta intre o lume si alta, lumea visului fiind mult mai colorata si totul se amesteca. Ne-am oprit undeva la marginea dintre fantastic si real si sper sa fie pe placul spectatorilor, pentru ca povestea are tot ce-i trebuie".
Categorie articol: 

Comentarii