Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Adrian Năstase, retrimis în judecată

Preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase, scria ieri, pe blog, că respinge acuzaţiile "mincinoase" formulate împotriva sa în dosarul Zambaccian şi va dovedi acest lucru în instanţă, considerând că trimiterea sa în judecată este o încercare de a se acoperi scandalul creşterii taxelor. "Ştiti foarte bine că azi, în încercarea de a acoperi scandalul imens legat de negocierile cu FMI şi eventuala creştere a impozitelor, s-a dat drumul unei noi etape din epopeea termopanelor. Nu e cazul să insist în legătură cu trimiterea dosarului în instanţă. Eu resping categoric toate acuzaţiile mincinoase formulate împotriva mea. Şi voi dovedi acest lucru în instanţă", scrie Năstase pe blog.

Social-democratul este de părere că teme spectaculoase, care care nu sunt pe agenda publică, "sunt aruncate pe piaţă pentru a camufla falimentul guvernării Băsescu-Boc".

Procurorii DNA i-au trimis, ieri, în judecată, pe Adrian şi Dana Năstase, după avizul Parlamentului, pentru că ar fi luat de la Irina Jianu bunuri importate din China, pentru a o menţine pe aceasta în funcţia de inspector general de stat la Inspectoratul de Stat în Construcţii.
Aceasta este a doua oară când procurorii anticorupţie îl trimit în judecată pe Năstase în dosarul Zambaccian 1, după ce au primit avizul Parlamentului. Prima dată, DNA l-a trimis pe fostul premier în judecată în 13 noiembrie 2006. Însă, în 2008, dosarul a fost restituit la procurori, după o decizie a Curţii Constituţionale, care a stabilit că este necesar avizul Parlamentului pentru trimiterea în judecată a foştilor miniştri.
Categorie articol: 

Comentarii